Nelu Tătaru, despre criza de la Suceava: „Un personal demoralizat, peste 150 de cazuri de coronavirus sunt cadre medicale. Va veni o perioadă în care toți va trebui să ne unim”

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
26/03/2020, 12:50
Nelu Tătaru, despre criza de la Suceava: „Un personal demoralizat, peste 150 de cazuri de coronavirus sunt cadre medicale. Va veni o perioadă în care toți va trebui să ne unim”
Nelu Tătaru, despre criza de la Suceava: "Un personal demoralizat, peste 150 de cazuri de coronavirus sunt cadre medicale. Va veni o perioadă în care toți va trebui să ne unim". Sursa foto: Hepta

Nelu Tătaru, propunerea de ministru al Sănătății, a vorbit despre situația tragică de la Suceava și a spus că va veni o perioadă în care toată lumea va trebui să se unească pentru a depăși criza cauzată de coronavirus.

Nelu Tătaru, propunerea de ministru al Sănătății

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost propus joi de premierul Orban pentru a prelua conducerea Ministerului în care activează. Tătaru a vorbit, la Digi24, despre situația de la Suceava, unde a petrecut ultimele zile analizând situația.

„Aștept să discut cu premierul și ministrul Costache. Pot să vă spun că va veni o perioadă în care toți va trebui să ne unim să trecem peste această perioadă”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Ministrul desemnat a declarat că este de acord cu o testare mai mare a populației, însă doar în urma unei anchete epidemiologice lărgite.

„Susțin o testare conform unei anchete epidemiologice lărgită. Ține foarte mult de capacitatea de testare pe care o s-o avem. Eu sunt de 4 zile la Suceava, nu sunt la punct cu ce se întâmplă la București”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Situația de la Suceava este gravă

Nelu Tătaru a vorbit despre situația critică de la Spitalul Județean Suceava, acolo unde mai multe secții au fost închise.

„Vom păstra etajul 3 si 4 pentru persoanele cu COVID-19, sunt numerosi medici ce vor trebui internați în aceste locuri. Vom încerca să deschidem secția de urgențe. Sectia de boli infecțioase are o capacitate maximă de 248 de paturi, toti infectații cu coronavirus sunt aici, va trebui suplimentatat cu ventilatoare”, a precizat ministrul desemnat.

În acest moment, la Spitalul Suceava sunt peste 170 de medici și pacienți infectați cu coronavirus. Nelu Tătaru a spus că secția de urgențe din cadrul spitalului va fi redeschisă cât mai curând, pentru a putea tria pacienții bolnavi cu COVID-19.

„UPU își va relua activitatea mâine, dar încercăm să intrăm cu o tură de noapte cu personal venit din alte părți. Va primi, va investiga și va diagnostica aceste cazuri, pe care le va repartiza mai departe”, a mai spus Nelu Tătaru.

Viitorul ministru al Sănătății a spus că situația critică de la Suceava a fost cauzată de mai mulți factori, printre care declarațiile false ale pacienților infectați.

„În acest moment este un focar în care transmiterea locală a fost accelerată din mai multe motive. Un management pe care am încercat să îl înțeleg, un personal demoralizat, peste 150 de cazuri de coronavirus sunt cadre medicale”, a mai spus secretarul de stat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×