Dezvăluiri uluitoare ale unei asistente internate cu coronavirus la Suceava: ”Dacă ne este rău noaptea, ce facem?” / ”Cădeți din picioare”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 12:28
Dezvăluiri uluitoare ale unei asistente internate cu coronavirus la Suceava: ”Dacă ne este rău noaptea, ce facem?” / ”Cădeți din picioare”
O asistentă depistată pozitiv cu coronavirus și internată de săptămâna trecută la spitalul Sf. Ioan a făcut câteva dezvăluiri uluitoare

O asistentă depistată pozitiv cu coronavirus și internată de săptămâna trecută la spitalul Sf. Ioan a făcut câteva dezvăluiri uluitoare despre ce se întâmplă în unitatea medicală.

Dezvăluiri uluitoare ale unei asistente internate cu coronavirus la Suceava

Femeia a dezvăluit sub protecția anonimatului pentru Digi24 coșmarul prin care trece în fiecare zi și faptul că de când este internată la spitalul din Suceava nu a fost văzută decât o singură dat de un doctor.

”Sunt două toalete la 50 de bolnavi. Asistente – găsești una, vine dimineața, și mai vine una dacă ai norocul să vină seara, e bine. Infirmierele vin când aduc mâncarea, se preconizează să strângă casoletele cu mâncare, fiindcă nu se mănâncă”, a devăzluit asistenta internată cu coronavirus la Suceava.

”Un singur doctor a venit de joi, de când sunt eu. A venit un singur doctor și l-am întrebat cât timp voi sta: ‘Ah! Nu, știu. 7, 10, 14, nu știu’. A venit o asistentă și am zis: ‘Dacă ne este rău noaptea, ce facem?’ ‘Cădeți din picioare’. Vi se pare normal?”, a mai povestit femeia.

”O singură dată a venit cineva la 3 noaptea și mi-a luat tensiunea”

”Sunt asistentă medicală. Eu, dacă făceam așa ceva pe secție la mine, mă zburau afară. Nu vine nimeni să spună când plecăm, dacă suntem bine, dacă nu suntem bine. De șapte zile, de când sunt aici, o singură dată a venit cineva la 3 noaptea și mi-a luat tensiunea”, a mai precizat asistenta.

O angajată din structura medicală a Spitalului Județean din Suceava a vorbit despre ceea ce îndură cadrele medicale și o parte dintre bolnavi în instituția publică din oraș. Asistenta vorbește din zona în unitatea medicală în care mai mulți doctori și asistente s-au îmbolnăvit de COVID-19 și nu au fost testați decât după câteva săptămâni.

Între timp, Spitalul din Suceava va fi închis începând de miercuri. 52 de cadre medicale au fost depistate pozitiv de coronavirus, iar două persoane internate în spital au decedat în ultimele zile. Cei 240 de pacienți internați vor fi mutați la alte spitale.

Locuitorii din Suceava sunt de-a dreptul revoltați după ce orașul a devenit principalul focar de infecție cu coronavirus din țara noastră. Sucevenii se tem pentru sănătatea lor, mai ales că nu există spital în care să nu fie măcar un pacient infectat cu coronavirus. Oamenii trăiesc cu frica-n sân și se tem pentru sănătatea lor.

Ludovic Orban a ieșit joi dimineața la noi declarații în plină criză de coronavirus. Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia în plină pandemie de coronavirus, cele mai mari șanse să îl înlocuiască avându-le Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, cel care a fost propus de premier.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×