Spitalul din Suceava va fi închis începând de miercuri. 52 de cadre medicale au fost depistate pozitiv de coronavirus, iar două persoane internate în spital au decedat în ultimele zile. Cei 240 de pacienți internați vor fi mutați la alte spitale.
Spitalul din Suceava va fi închis începând de miercuri! Pacienții, mutați în alte spitale
În următoarele 48 de ore spitalul Județean Suceava va fi închis pentru dezinfecție, iar pacienții confirmați cu virusul COVID-19 vor fi transferați la Secția Boli Infecțioase. Cei care nu reprezintă urgență își vor putea continua tratamentul la domiciliu.
Ceilalți pacienți vor fi transferați la alte spitale din județul Iași. După cele 48 de ore Spitalul Județean Suceava va fi redeschis. Toți pacienții investigați și diagnosticați la secția UPU a spitalului până la închiderere vor fi direcționați către alte spitale.
„Alăturarea unor persoane infectate unor persoane sănătoase nu este normală”
1300 de persoane sunt angajate la Spitalul Județean Suceava. Ministerul Sănătății a decis închiderea spitalului pentru dezinfecție și pacienții internați în spital vor fi repartizați în funcție de afecțiuni.
Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat că odată cu transferul pacienţilor de la Suceava la alte spitale există riscul ca cei aflaţi în perioada de incubaţie a bolii să răspândească virusul.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
„Nici măcar nu trebuie să fii medic să-ţi dai seama că alăturarea unor persoane infectate unor persoane sănătoase nu este normală. Este fără comentarii. Nici măcar nu e nevoie să ai cunoştinţe medicale că-ţi dai seama că acest comportament este anormal.
Era un comportament mobilizator, din câte am înţeles eu, dar mobilizator, sincer să fiu, nu am înţeles exact în ce sens. Riscul de răspândire a infecţiei în alte unităţi sanitare, dacă pacienţii sunt, de exemplu, în perioada de incubaţie a bolii este foarte serios”, a spus Rafila la Digi 24.
„(Dezinfectarea) nu e un lucru chiar aşa complicat, pentru că, din fericire, virusul nu e chiar aşa rezistent”
Președintele Societății Române de Microbiologie a declarat că, din fericire, dezinfecția spitalului nu este un lucru foarte complicat: „nu e un lucru chiar aşa complicat, pentru că, din fericire, virusul nu e chiar aşa rezistent”.
După cele 48 de ore de dezinfectare, spitalul va fi folosit exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar pacienții tratați pentru alte afecțiuni vor fi transferați la alte spitale din zonă. La Suceava vor fi trimiși doctori din alte zone.