Klaus Iohannis, mesaj ferm către managerii de spitale! „Sub nicio formă nu trebuie să mai avem situaţii revoltătoare precum cea de la Spitalul Judeţean Suceava”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 16:47
Klaus Iohannis, mesaj ferm către managerii de spitale! „Sub nicio formă nu trebuie să mai avem situaţii revoltătoare precum cea de la Spitalul Judeţean Suceava” GALERIE FOTO
Klaus Iohannis a avut câteva solicitări pentru managerii spitalelor din țară. Sursa foto - hepta.ro

Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj ferm către managerii de spitale! Șeful statului le-a solicitat acestora să asigure în timp real toate condiţiile pentru garantarea serviciilor medicale către pacienţi, cu protejarea personalului medical.

Klaus Iohannis, mesaj ferm către managerii de spitale!

„Stimaţi manageri de spitale, ştiu că vă confruntaţi cu probleme reale în contextul acestei situaţii epidemiologice, iar presiunea pe sistemul sanitar este foarte mare, suntem conştienţi.

Cu atât mai mult, în acest context, trebuie să vă canalizaţi toate eforturile pentru asigurarea în timp real a tuturor condiţiilor pentru garantarea serviciilor medicale către pacienţi, atenţie, cu protejarea în egală măsură a personalului medical”, a spus şeful statului

„Sub nicio formă nu trebuie să mai avem situaţii revoltătoare precum cea de la Spitalul Judeţean Suceava”

Declarația a fost făcută la începutul videoconferinţei pe care președintele a susținut-o alături de toți managerii de spitale și de premierul Ludovic Orban.

Au mai fost prezenți și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, şi ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

Mai mult de atât, șeful statului nu a ezitat și le-a solicitat managerilor de spitale protejarea medicilor şi a personalului medical.

„Faceţi tot ce este necesar pentru a le asigura echipamentele”, a spus Iohannis care a subliniat că testarea personalului medical trebuie să constituie o prioritate absolută.

„Vă spun că sub nicio formă nu trebuie să mai avem situaţii revoltătoare precum cea de la Spitalul Judeţean Suceava sau de la Spitalul Gerota sau, mai nou, Spitalul Sf. Ioan din Bucureşti”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a solicitat şi dotarea de urgenţă cu echipamente de protecţie şi dezinfectanţi necesari: achiziţia unui număr corespunzător de măşti de protecţie, combinezoane, mănuşi, echipamente medicale şi substanţe dezinfectante. „Vă rog foarte mult să identificaţi toate sursele de achiziţie!”, a afirmat şeful statului.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×