Suceava a devenit un adevărat focar de infecție după ce mai multe cadre medicale au fost confirmate pozitiv la coronavirus. În plus, cele mai multe decese din cauza COVID-19 sunt tot aici, motiv pentru care locuitorii se tem că orașul va deveni în curând noua Lomdardia.
Spitalul Județean Suceava, deschis numai pentru cazurile de coronavirus
Locuitorii din Suceava sunt de-a dreptul revoltați după ce orașul a devenit principalul focar de infecție cu coronavirus din țara noastră. Spitalul Județean Suceava se va deschide zilele următoare după ce va fi dezinfectat, dar va trata numai pacienți cu COVID-19, lucru care a creat panică în rândul oamenilor.
Sucevenii se tem pentru sănătatea lor, mai ales că nu există spital în care să nu fie măcar un pacient infectat cu coronavirus. Oamenii trăiesc cu frica-n sân și se tem pentru sănătatea lor pentru că nu vor avea unde să se trateze pentru o boală obișnuită.
Unde vor merge femeile însărcinate și bolnavii de cancer
Mai multe femei din Suceava care au copii sunt revoltate de situația în care s-a ajuns din cauza coronavirusului și spun că nici măcar nu știu la ce spital le va duce ambulanța în situația în care micuții vor suferi o enterocolită sau o altă boală banală.
Spitalul de Urgență Suceava este considerat la ora actuală „cea mai fierbinte zonă din România”, locuitorii fiind îngrijorați că nu mai au unde să se trateze. Potrivit secretarului de stat Nelu Tătaru femeile însărcinate vor fi trimise pentru naștere cel mai probabil la Rădăuți sau Fălticeni, dar niciunul dintre aceste spital nu este echipat pentru cezariană.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Pe de altă parte, bolnavii de cancer urmează să fie trimiși la cel mai apropiat institut oncologic fiind vorba de cel din Iași. Pacienții cu afecțiuni ușoare și de gravitate medie vor fi redirecționați către spitalele din Fălticeni și Rădăuți, iar cazurile grave vor fi transportate cu SMURD la clinicile de neurochirurgie, de boli cardiovasculare și la Spitalul Militar din Iași.
În momentul de față în Suceava sunt 177 de persoane diagnosticate pozitiv la testul cu coronavirus, iar cinci dintre acestea sunt în stare gravă. Din păcate, numărul morților a crescut din cauza COVID-19 și a ajuns la 17.
Mărturia unei asistente din Suceava care luptă cu coronavirusul
Cadrele medicale din Suceava sunt insuficiente și nu au echipamente necesare pentru a evita răspândirea virusului. O asistentă medicală al cărei soț a murit din cauza COVID-19 a mărturisit că se ocupă de 25 de persoane infectate cu acest virus și spune că va ajunge să moară la datorie din cauza incompetenței șefilor care au gestionat criza.
„Nimeni nu face nimic. Şefa mea sta închisă în cabinet. Nu iese. Dar își trimite oamenii rămași să se confrunte cu dezastrul rămas. Vom muri. Vom muri pe capete. Eu sunt negativă.
De ce toţi din casă sunt bolnavi în acest moment? O să mor la datorie. Dar ce sunt, militar? Eu am spus că voi salva vieți. Nu că voi fi nevoită să mor eu pentru alte vieți. România, trezește-te! Văd și la noi aceeași imagine sumbră din Italia”, a spus asistenta, potrivit jurnalul.antena3.ro.