Un român din Frankfurt, mesaj tăios pentru cei din țară: ”Acasă nu se întoarce Diaspora, se întorc doar cei iresponsabili”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 15:20
Un român din Frankfurt, mesaj tăios pentru cei din țară: ”Acasă nu se întoarce Diaspora, se întorc doar cei iresponsabili”
Un român din Frankfurt a transmis un mesaj tăios pentru cei de acasă care au criticat faptul că cei din Diaspora revin în țară din cauza pandemiei de coronavirus

Un român din Frankfurt a transmis un mesaj tăios pentru cei de acasă care au criticat faptul că cei din Diaspora revin în țară din cauza pandemiei de coronavirus și își pun în mare pericol concetățenii.

Un român din Frankfurt, mesaj tăios pentru cei de acasă: ”Avem simț civic și mult respect”

Sergiu Moraru, românul care lucrează la Aeroportul din Frankfurt, a scris în mesajul transmis celor de acasă că nu toți românii din Diaspora trebuie băgați în aceeași oală, deoarece sunt mulți care muncesc legal și nu revin în țară.

”Dragi prieteni și dragi Panicați… fac un apel la voi… Un apel sincer. Renunțați în a mai posta toate prostiile cu diaspora care se întoarce acasă…. Acasă NU SE ÎNTOARCE DIASPORA. Se întorc doar cei IRESPONSABILI…..(categorii bine știute)”, și-a început Sergiu Moraru postarea pe Facebook.

”Noi ĂȘTIA DIN DIASPORA avem contracte de muncă de RESPECTAT… avem simț civic și mult RESPECT pentru cei ce ne-au primit cu brațele deschise când guvernanții României ne-au dat cu flit. Noi ĂȘTIA DIN DIASPORA oricât de greu ne este… ne ridicăm în fiecare dimineață mergem muncim si cate 12-14 ore pe zi”, își continuă el mesajul.

#unuDinDiasporaDragi prieteni si dragi Panicați…fac un apel la voi.. Un apel sincer . Renunțați în a mai posta toate…

Posted by Sergiu Moraru on Friday, March 13, 2020

”Noi AȘTIA DIN DIASPORA strângem din dinți departe de cei dragi și încercăm să facem cinste patriei noastre ROMÂNIA. Noi ĂȘTIA DIN DIASPORA nu prea ne permitem să clacăm pentru că obiectivul nostru principal este să facem CINSTE în tot ceea ce facem. Vă salut pe toți…”, mai scrie românul din Frankfurt.

Klaus Ioahnnis le cere românilor din Diaspora să nu vină acasă de sărbători

”Rog toți adevărații mei prieteni să posteze mai departe acest mesaj scris de unul din ĂȘTIA DIN DIASPORA poate vom reuși să reducem acest fenomen care se cheamă RĂUTATE… și nu sunt toți acasă să știți… unii dintre ăștia din diaspora lucrează chiar dacă sunt riscuri… Așa că vă rog nu ne băgați pe toți în aceeași oală!!”, se încheie mesajul lui Sergiu Moraru.

Zeci de mii de români au revenit acasă în ultima perioadă, speriați de răspândirea rapidă a noului tip de coronavirus. Întoarcerea acestora a stârnit panică în rândul populației, care se teme de o infectare în masă, dar și indignare din partea cadrelor medicale.

Senatorul PMP, Lucian Iliescu, a criticat românii din Diaspora care s-au întors în țară fără să se gândească la binele rudelor din România. Parlamentarul a arătat că mare parte din cei care s-au întors în țară fac parte din acei componenți ai diasporei românești care lucrează ilegal în străinăitate, motiv pentru care nu au avut ce pierde și s-au întors în țară, acolo unde mint autoritățile române și dau mai departe, inconștient, boala pe care o au.

O româncă care a trecut recent prin Vama Nădlac trage un puternic semnal de alarmă, după ce a constatat că nimeni nu respectă regulile impuse la frontieră, iar mulți români care intră în țară mint pur și simplu autoritățile, pentru a nu intra în carantină. În această situație, femeia spune că numărul cazurilor de îmbolnăvire va exploda foarte curând!

Președintele României, Klaus Iohannis, le-a cerut și el românilor din diaspora să rămână acasă în perioada sărbătorilor pascale, întrucât dacă vor ajunge în țară, vor fi oricum nevoiți să rămână în autoizolare sau carantină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×