Un senator PMP critică românii care s-au întors în țară. Lucian Iliescu crede că au revenit doar cei care lucrau fără acte

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 14:25
Un senator PMP critică românii care s-au întors în țară. Lucian Iliescu crede că au revenit doar cei care lucrau fără acte
Senatorul PMP Lucian Iliescu critică românii care s-au întors în țară *foto: facebook

Senatorul PMP, Lucian Iliescu, a criticat românii din Diaspora care s-au întors în țară fără să se gândească la binele rudelor din România. Parlamentarul a arătat că mare parte din cei care s-au întors în țară fac parte din acei componenți ai diasporei românești care lucrează ilegal în străinăitate, motiv pentru care nu au avut ce pierde și s-au întors în țară, acolo unde mint autoritățile române și dau mai departe, inconștient, boala pe care o au.

Senatorul PMP Lucian Iliescu îi critică pe românii care s-au întors în țară de teama coronavirusului

Iliescu scrie că o bună parte dintre cei care s-au întors în țară fac parte dintre acei români care lucrau în Italia fără acte:

„Dupa toata nebunia asta trebuie sa incepem sa construim tara pe baze corecte de contributivitate pentru toate sistemele sociale. Nimeni nu are curajul sa puna degetul pe ,i’ si sa spuna ca in tara avem oameni apti de munca care primesc ajutor social, pensionari cu statut special sau persoane cu handicap, declarate peste noapte, și care beneficiază de avantaje de la stat.

Peste toate aceste probleme, a mai apărut una, o problema nerezolvata de ani ani de zile. Situatia romanilor plecati in afara tarii. A celor fara un loc de munca stabil, adica FARA ACTE. O parte dintre ei s-au intors in aceste zile acasa.”

„Avem nevoie de forta de munca. Cati dintre ei au avut contracte de munca in tarile de unde au venit? Oamenii seriosi care îndeplinesc condițiile societății din țara în care și-au făcut un rost, acceptă regulile tarilor respective si au ramas acolo.

Am o vaga impresie ca s-au intors acasa doar cei care lucrau la negru. Oameni care nu au contribuit niciodata la stat, dar azi se folosec de protectia sociala din Romania. Sunt spitalizati in caz ca au probleme si lista poate continua. Reforma in acest domeniu trebuie sa vina in cat mai scurt timp. Astfel, vom fi doar unii care ne platim contribuții la sistemul de Stat si altii care se folosesc de ele”, a spus Iliescu.

PMP-istul a dat mai multe exemple de români care nu respectă regulile

Iliescu susține că mare parte din cei care nu respectă regulile sunt cei care sunt certați cu legea:

„Vezi cazul tinerei din Moinesti, venita din Italia. Am mai văzut un caz ieri și m-a revoltat! Un grup de indivizi se lăudau că au fentat polițiștii de la Vamă, spunându-le că au sosit din Ungaria in loc de Italia, neconstientizand căt rău fac. Odată întorși acasă pun în pericol viața părinților, copiilor, prietenilor lor. Am vazut ca unii recurg la alte mijloace de existența, nu tocmai “ortodoxe”, pentru a se întreține în țările unde aleg să trăiască.

Sunt indivizi care figurează chiar pe listele celor dați in urmărire generală de Politie. Vreau să menționez că am toata stima pentru cei care muncesc legal, dar personajele amintite sunt o pată pe obrazul nostru al tuturor. Dacă nu facem nimic ne afundăm și mai mult în “mocirlă”!”

Suntem in UE doar cu numele in domeniul libertatii fortei de munca. In tarile europene se accepta la greu munca la negru. Cand dau de greu si vad ca nu vine salvarea, deoarece nu au contracte de munca, implicit nu au contribuit dau fuga acasa. Aici e perfect pe banii contribuabililor. Si noi vrem sa prospere tara. Asa nu va prospera niciodata. Ceea ce se întâmpla zilele acestea e și o lecție pentru toată clasa politica, de aceea trebuie implicare și găsite soluții! Sper să ne facem bine și toată lumea sa înceapă sa gândească în perspectivă”, mai scrie Iliescu, în postarea de pe facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×