Site-urile auto din Germania sunt „pâine albă” pentru „foamea” nepotolită a românilor de a-și cumpăra mașină din Deutschland. De ce de acolo? Pentru că, așa ca și în alte domenii, în special în sport, se știe, nu?, „Deutschland, Deutschland über alles, über alles in der Welt” (traducerea e redundantă…), versurile unui vechi și binecunsocut lied, dar și al unor scandări din peluze, este și în comercializarea autoturismelor second hand, pentru că acestea înflăcărează imaginația mioritică.
Un SAMSAR își dezvăluie secretele! Cum să eviți țepele second-hand prin aceste 11 verificări care îți vor salva muți bani!
Sătui de țepele luate de la concetățenii-samsari care aduc autoturisme rulate din Germania, românașii cu ceva bănuți la teșcherea preferă să meargă ei la fața locului (de parcă nemții – sau, mai nou, emigranții puși pe făcut bani în Germania – nu au și ei escrocii lor!) sau să cumpere de pe site-urile specializate, obligatoriu „Made in Germany”. Și site-urile, și mașinile! Că sunt mai ortomane și-au mașini mai multe, multe și făcute „țais”, ca să zicem așa, pe o nemțească de târg dâmbovițean, parfrazând străvechea noastră mult prea blândă „Mioriță”. Lăsând gluma la o parte, calitatea autoturismelor germane, seriozitatea proverbială a nemților, oferta cu adevărat imensă a parcului auto second hand, provenit din situația materială, prosperă în majoritatea cazurilor, a germanilor, care le permite să-și schimbe mașinile mult, mult mai des și, în consecință la rulaje mult mai mici decât poate Estul Europei, ca să nu ne punem pe noi drept exemplu, toate acestea au dus la nașterea unui adevărat mit despre mașinile socond hand germane.
Un SAMSAR își dezvăluie secretele! Cum să eviți țepele second-hand prin aceste 11 verificări care îți vor salva muți bani!
Site-uri auto din Germania de unde îți poți cumpăra mașină second-hand
Așadar, dacă știi germana, dacă ai cunoștințe auto (prin cunoștințe se subînțeleg, în afara celor din „biblioteca” minții personale, și rudele sau prietenii vorbitori ai limbii lui Schweinsteiger, că poate de Goethe n-au auzit atâția români câți țin cu Bayern München…), dacă ai timp și, mai ales, dacă ai bani, iată mai jos o listă cu unele dintre cele mai cunoscute și de încredere site-uri auto din Germania. Ele pot fi un foarte bun început de „afacere”, un cap de pod pentru achiziționarea unui autoturism second hand, dar nu uita că „marfa” cea mai bună este aceea pe care o poți pipăi, cu și fără ghilimele, înainte să scoți banii din cont.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Cele mai căutate site-uri auto din Germania
Un SAMSAR își dezvăluie secretele! Cum să eviți țepele second-hand prin aceste 11 verificări care îți vor salva muți bani!
Iată mai jos litsa cu cele mai căutate site-uri auto din Germania
- Autouncle.de – furnizează peste 1,8 milioane de oferte de autoturisme, 93% fabricate în Germania. Iar dintre acestea aproximativ 26.000 sunt mașini second-hand fabricate după anul 2007, cu până la 125.000 km la bord și care se încadreaza într-un preț sub 5.000 de euro.
- Auto.meinestadt.de – site cu peste 1,1 milioane de anunțuri cu autoturisme rulate de vânzare, dintre care, însă, numai puține peste 1.000 se potrivesc cu criteriile amintite mai sus.
- Ebay-kleinanzeigen.de – site înființat în anul 2005, cu peste 475.000 de mașini de vânzare în prezent. Peste 14.000 de anunțuri oferă mașini rulate care se încadrează în „tiparul” amintit mai sus: au până în 125.000 km rulați, costă sub 5.000 euro și au fost fabricate după anul 2007.
- Quoka.de – oferă 298.000 de anunțuri de mașini disponibile, dintre care peste 5.000 îndeplinesc cerințele enunțate anterior.
- Gebrauchtwagen.autobild.de – este „caietul” de anunțuri al binecunoscutei reviste de specialitate „Auto Bild”. Nu mai puțin de 10.400 de autoturisme oferite spre vânzare aici se înscriu cu succes în criteriile de căutare personalizate privind anul de fabricație (pste 2007), numărul di kilometrii parcurși (sub 125.000) și prețul cerut (sub 5.000 de euro).
- Autoscout24.de – are 11.800 de mașini second-hand de vânzare, cu un preț până în 6.000 euro, sub 130.000 de km la bord și fabricate după anul 2007.
- Mobile.de este cel mai mare site de anunturi cu autoturisme de la nemți cu peste 1,5 milioane de postari. În momentul de față exista peste 30.000 de anunturi.
ATENȚIE! Consultarea acestor site-uri nu este decât primul pas spre achiziționarea unui autoturism second hand. Nicio poză sau detaliu tehnic „la rece” nu se compară cu verificarea la fața locului, „pe viu”, a mașinii alese. Angenehme Betrachtung!
Un SAMSAR își dezvăluie secretele! Cum să eviți țepele second-hand prin aceste 11 verificări care îți vor salva muți bani!
Ghid germano-român pentru „începători”
Dacă nu ești familiarizați cu limba „nemțească”, este bine să știi măcar un minim de termeni de specialitate în germană ca să te descurci măcar la alegerea site-ului care să te ghideze mai apoi spre mașina multvisată.
- Kraftstoff – motorizare
- Leistung bis… – cai putere până la…
- Erstzulassung – prima înmatriculare
- Preis von… – preț de la…
- Detailsuche – căutare detaliată
Sfaturi de la un… psiholog! Care s-a „ars” în Germania!
Psihologul Alexandru Pleșea a avut o experiență neplăcută în anul 2016, plecat să-și cumpere mașină second hand în Germania. A rămas și fără mașină, și fără bani, umblă și acum prin tribunale să-și apere drepturile de victimă a samsarilor de mașini. Pentru toți curajoșii care vor să-și ia mașină second hand din Germania, chiar după ce au studiat cu atenție ofertele de pe site-urile auto din Germania, Alexandru Pleșea are câteva sfaturi de român pățit.
- Caută pe internet recenziile despre garajul/firma/casa de mașini de unde vrei să cumperi autoturismul.
- Mergi obligatoriu împreună cu o persoană de încredere vorbitoare de limbă germană.
- Verifică actele autoturismului pe care vrei să-l achizționați la organele competente, în special la registratura orașului de unde cumperi mașina.
- Verifică cu atenție – și cu ochii, și cu mâinile, nu te sfii să tragi de „fiare”! -, mașina numai și numai la un service autorizat unde, atenție!, există camere de supraveghere.
- Nu cumpăra din garajele/firmele/ casele de mașini unde negocierile se desfășoară pe „repede înainte” și, mai ales, unde ți se fac multe concesii.
- Nu cumpăra de la cetățeni străini care vorbesc foarte greu limba germană.
- Nu mai pica în cursa „basmului” cu mașina second hand care are așa de puțini kilometri parcurși în destul de mulți ani pentru că „a fost a unei persoane în vârstă care nu o prea folosea”. Gândește-te ce neamț adevărat este dispus să plătească sute de euro pe an pe impozit, pe asigurarea obligatorie, pe locul de parcare (sau pe un garaj care nu este al lui), pe inspecţia tehnică o dată la doi ani, atenție!, fără să folosească mașina?!
- Apelează cu mare încredere la firmele de leasing din Germania, pentru că toate verifică până la cel mai mic detaliu, cu atenție și profesionalism, un autoturism înainte de a-l scoate spre vânzare.
- Citește și „Cum îți alegi cele mai bune cauciucuri de iarnă în funcție de mașină”
- Citește și „Învață să faci exerciții pentru abdomen de la profesioniști. VIDEO”
- Citește și „15 întrebări de logică pe care să le pui prietenilor. Sigur îi bagi în ceață!”
- Citește și „Zile libere în 2019. Când „trag pe dreapta” bugetarii. Program complet”
- Citește și „Când apare noul iPhone. Versiunea X Plus va fi cea mai mare de până acum!”
- Citește și „Ce se sarbătorea pe 23 august. Cum a ajuns 23 august cea mai mare sărbătoare comunistă”
„Conform statisticilor, media de kilometri a unei maşini folosite în interes personal în Germania este de 14.200 kilometri pe an, conform unor statistici din anul 2013. Dar, în același timp, nu este neobişnuit nici ca o persoană să parcurgă peste 30.000 km pe an cu o maşină. Faceţi calculele şi vedeți că, probabilistic vorbind, sunt destul de puţine şanse ca o maşina veche de 15 ani să aibă «doar» 160.000 de kilometri parcurşi. Așa că aveți mare grijă de unde cumpărați un autoturism second hand” – Paul Danci, inginer auto român stabilit în Germania, care a lucrat ca expert în siguranţa auto pentru mărci ca BMW, Audi sau Volkswagen.
7.941.151 de autoturisme erau înmatriculate în România la 30 iunie 2018, conform Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative
519.869 de mașini second hand au fost înmatriculate în România anul trecut, în 2017
75,6 % dintre mașinile care circulă acum în România au o vechime mai mare de 10 ani
Un SAMSAR își dezvăluie secretele! Cum să eviți țepele second-hand prin aceste 11 verificări care îți vor salva muți bani!