Răsturnare de situație în cazul ”medicamentului minune” împotriva coronavirusului. Studiu: ”Nu este mai eficient decât alte tratamente”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 12:07
Răsturnare de situație în cazul ”medicamentului minune” împotriva coronavirusului. Studiu: ”Nu este mai eficient decât alte tratamente”
Un studiu realizat de cercetorii chinezi a răsturnat toate ipotezele lansate în cazul ”medicamentului minune” împotriva coronavirusului

Un studiu realizat de cercetorii chinezi a răsturnat toate ipotezele lansate în cazul ”medicamentului minune” împotriva coronavirusului.

Răsturnare de situație în cazul ”medicamentului minune” împotriva coronavirusului

Studiul realizat la Universitatea Zhejiang din Hangzhou, răstoarnă tot ce s-a spus în ultimul timp despre ”medicamentul minune”, hidroxiclorochina, care aar fi cel mai bun remediu în lupta împotriva coronavirusului.

Specialiștii chinezi consideră că hidroxiclorochina nu este un medicament mai eficient decât alte tratamente deja existente pe piaţă pentru a lupta contra simptomelor cauzate de COVID-19.

Conform Agerpres, care citează AFP, studiul a fost publicat după ce cercetătorii de la Universitatea Zhejiang din Hangzhou au testat un grup de 30 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, din care jumătate au primit hidroxiclorochină.

Trump susține tratamentul compus din clorochină și azitromicină

După o perioadă de monitorizare de şapte zile, 13 din cei 15 pacienţi care au urmat acest tratament au fost testaţi negativ, fapt care înseamnă că virusul SARS-CoV-2, care cauzează COVID-19, dispăruse din organismul lor. În cadrul grupului de pacienţi care nu au primit tratamentul, acest număr a fost de 14.

Un specialist francez în boli infecțioase anunță că a găsit tratamentul pentru coronavirus și consideră ”imoral” faptul că trebuie trebuie să așteptăm un studiu clinic pentru administrarea lui. Specialistul Didier Raoult a spus că clorochina este cel mai bun tratament.

Anunțul medicului francez a fost preluat și de președintele american Donald Trump, care a spus că leacul ar fi compus din clorochină și azitromicină. Conform acestuia, combinația este una una foarte eficace în reducerea duratei de infectare în pacienții testați.

Presa americană scria despre un bărbat din Florida bolnav de coronavirus care ar fi fost salvat după ce ar fi luat medicamentul sugerat de Donald Trump. Din păcate, la scurt timp a urmat și reversul medaliei. Un alt cetățean american, tot din Statele Unite ale Americii, dar din Phoenix, a încetat din viață după ce s-a tratat, fără sugestia medicilor, cu fosfat de clorochina.

Un expert american a avertizat că virusul COVID-19 ar putea să revină în lunile următoare sub forma unor cicluri sezoniere. Astfel, Anthony Fauci a subliniat nevoia urgentă de a descoperi un vaccin și tratamente eficiente.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×