Avertismenul unui expert american: “COVID-19 ar putea deveni un virus sezonier”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 11:17
Avertismenul unui expert american: “COVID-19 ar putea deveni un virus sezonier”
Avertismenul unui expert american: “COVID-19 ar putea deveni un virus sezonier” FOTO: Profimedia

Un expert american a avertizat că virusul COVID-19 ar putea să revină în lunile următoare sub forma unor cicluri sezoniere. Astfel, Anthony Fauci a subliniat nevoia urgentă de a descoperi un vaccin și tratamente eficiente, informează AFP, citat de Agerpres.

Avertismenul unui expert american: “COVID-19 ar putea deveni un virus sezonier”

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase, a dezvăluit în timpul unei conferințe de presă de la Casa Albă că noul coronavirus începe să se răspândească și în țările din emisfera sudică, unde iarna va sosi în curând.

„Dacă aceste ţări se vor confrunta cu o epidemie importantă, va fi indispensabil ca noi să fim pregătiţi pentru a face faţă unui al doilea ciclu.

Acest aspect face să devină şi mai importantă necesitatea de a dezvolta un vaccin, de a îl testa rapid şi de a face în aşa fel încât el să fie pregătit şi disponibil pentru următorul ciclu”, a adăugat Anthony Fauci.

Coronavirusul se manifestă mai virulent pe vreme rece decât într-un climat cald!

Două studii clinice sunt în curs de desfășurare în China și în Statele Unite pentru vaccinuri care nu vor putea ajunge pe piață decât abia peste un an și jumătate. Sunt studiate diverse tratamente, ce constau în combinații de noi medicamente și altele deja existente, precum antimalaricele clorochină și hidroxiclorochină.

Anthony Fauci sugerează că virusul COVID-19 se manifestă mai virulent pe vreme rece decât într-un climat cald și umed, consolidând ipoteza lansată de un studiu preliminar realizat în China.

Ratele de infectare sunt mai reduse în vreme caldă!

Acest lucru s-ar explica prin faptul că virusul prezent în picăturile de salivă sau secrețiile nazale ale pacienților suferinzi de coronavirus, rezistă mai mult timp în aer liber pe timp de vreme rece și că sistemul imunitar este mai slăbit pe durata iernii.

O altă explicație potențială spune că noul coronavirus se degradează mai repede atunci când ajunge pe suprafețe calde, întrucât statul de grăsime protectoare ce îl acoperă se usucă mai rapid.

Ratele de infectare reduse nu sunt însă sinonime cu eradicarea virusului. Aproape 2500 de cazuri de coronavirus sunt confirmate în Australia, unde au fost înregistrate și opt decese.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×