Un specialist francez în boli infecțioase anunță că a găsit tratamentul pentru coronavirus și consideră ”imoral” faptul că trebuie trebuie să așteptăm un studiu clinic pentru administrarea lui.
Un specialist în boli infecțioase a găsit tratamentul pentru coronavirus
Specialistul Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecții Mediteraneene, a acordat un interviu în Le Parisien, preluat de Mediafax, în care precizează că a găsit tratamentul pentru coronavirus.
”Cel mai eficient remediu pentru tratarea pacienților cu COVID-19 este folosirea clorochinei, un antimalarian folosit de zeci de ani și cunoscut de călători ca Nivaquine. Are efecte spectaculare asupra epidemiei în curs”, a declarat Raoult.
”După șase zile de la administrarea medicamentului, doar 25% dintre aceștia mai purtau virusul, în timp ce 90% dintre cei care nu au primit acest tratament erau încă pozitivi”, a continuat el.
”Am produs mai multe date despre bolile infecțioase decât oricine din lume”
”Cred că există oameni care trăiesc pe Lună și care compară studiile terapeutice ale SIDA cu o boală infecțioasă emergentă. Eu, ca orice medic, odată ce s-a demonstrat că un tratament este eficient consider imoral să nu-l administrezi. Este atât de simplu”, a mai spus specialistul francez.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
”Sunt un om de știință și gândesc ca un om de știință bazându-mă pe elemente verificabile. Am produs mai multe date despre bolile infecțioase decât oricine din lume. Am 75 de pacienți spitalizați și 600 de consultări pe zi”, a explicat Didier Raoult.
”Știam de eficacitatea clorochinelor pe modele de cultură virală. Știam că este un antivurs eficient. În experiemntele noastre am decis să adăugăm un tratament cu azitromicină pentru a evita infecțiile secundare bacteriene”, a afirmat medicul.
”Rezultatele au fost spectaculoase la pacienții cu COVID-19 când s-a adăugat azitromicină la hidrxiclorochină. Hidrxiclorochina se administrează în doze de 600 mg pe zi, timp de zece zile sub formă de tablete administrate de trei ori pe zi. Și 250 mg azitromicină de două ori în prima zi și apoi o dată pe zi timp de cinci zile”, a precizat Raoult.
Numărul infecțiilor cu COVID-19 scade vizibil în ultimele zile în China, iar cercetătorii din Wuhan au început deja testarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Un număr de 108 voluntaari au primit vineri injecțiile cu vaccinul.