China a început testarea unui vaccin împotriva coronavirusului. 108 voluntari au fost deja injectați

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 09:26
China a început testarea unui vaccin împotriva coronavirusului. 108 voluntari au fost deja injectați
Timișorenii susțin că au vaccinul pentru coronavirus

Numărul infecțiilor cu COVID-19 scade vizibil în ultimele zile în China, iar cercetătorii din Wuhan au început deja testarea unui vaccin împotriva coronavirusului.

China a început testarea unui vaccin împotriva coronavirusului

Cotidianul de limbă engleză Global Times a anunțat că un numîăr de 108 voluntaari au primit vineri injecțiile cu vaccinul pe care China îl testează în lupta împotriva coronaavirusului.

Vaccinul a fost dezvoltat de compania de biotehnologie din Tianjin, CanSino Biologics Inc, împreună cu o echipă de cercetare condusă de generalul Chen Wei, expert în prevenirea și controlul pericolelor biologice de la Academia de Științe Medicale Militare a armatei chineze.

Cei 108 voluntari, toți rezidenți în Wuhan cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, au fost împărțiți în trei grupuri, care au primit doze diferite de vaccin. Voluntarii vor fi vizitați de echipe de experți în ziua 3, ziua 7, ziua 10, ziua 14, ziua 28 și în lunile 3 și 6.

Voluntarii vor fi externați atunci când vor fi depistați anticorpi împotriva virusului

Cea mai mare parte a primilor voluntari sunt bărbați cu vârsta de peste 30 de ani, dar experții chinezi și-a exprimat încrederea că vor găsi persoane de sex feminin sub 23 sau peste 55 de ani.

Voluntarii sunt în carantină la un azil pentru o perioadă de 14 zile, fiecare stă singur în cameră și le sunt prelevate probe de sânge periodic. Ei vor fi externați atunci când vor fi depistați anticorpi împotriva virusului.

O parte dintre voluntari vorbesc deja despre efectele secundare normale ale vaccinurilor, cum ar fi durerile de cap și o creștere ușoară a temperaturii. Acestora li se oferă mese nutritive speciale în fiecare zi și nu au voie să fumeze, să bea sau să iasă fără permisiune.

Voluntarii au semnat o scrisoare de consimțământ și au fost informați despre toate riscurile posibile. Aceștia vor fi plătiți cu 800 de yuani (112,74 dolari) pentru fiecare prelevare de sânge.

La începutul săptămânii trecute, Lei Chaozi, oficial în Ministerul Educaţiei, anunța că un vaccin bazat pe vectorul viral gripal este testat pe animale pentru a-i verifica siguranța și eficacitatea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×