Un vaccin pentru coronavirus urmează să intre în faza de teste clinice! În scurt timp ar putea fi puse la dispoziție pentru utilizare

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 13:45
Un vaccin pentru coronavirus urmează să intre în faza de teste clinice! În scurt timp ar putea fi puse la dispoziție pentru utilizare
Un vaccin pentru coronavirus urmează să intre în faza de teste clinice! În scurt timp ar putea fi puse la dispoziție pentru utilizare. SURSA FOTO: Profimedia

Coronavirusul stârnește panică în întreaga lume după ce numărul de cazuri la nivel global a ajuns la peste 183.000, iar numărul deceselor a trecut de 7000. Însă din China vin și vești bune. Un vaccin pentru COVID 19 ar urma să intre în faza de teste clinice. 

Un vaccin pentru coronavirus urmează să intre în faza de teste clinice!

Unele vaccinuri împotriva noului virus dezvoltate de universități din China ar putea să ajungă în cel mai scurt timp în faza de teste clinice sau chiar ar putea fi puse la dispoziție pentru utilizare în situații de urgență, a indicat oficial chinez citat de Xinhua, conform Agerpres.

Un vaccin bazat pe vectorul viral gripal este testat în momentul de faţă pe animale pentru a-i verifica siguranța și eficacitatea. Testarea urmează să fie programată pentru finalul lunii aprilie, a spus la o conferinţă de presă la Beijing Lei Chaozi, oficial în Ministerul Educaţiei, conform sursei citate.

14 dintre pacienți s-au vindecat în România! Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 184 de cazuri

Ministerul Educației din China a făcut apel încă de la finalul lunii ianuarie către universităţi şi colegii, precum şi către institutele de cercetare ştiinţifică şi companiile asociate să accelereze cercetările cu privire la un vaccin împotriva coronavirusului.

În România, în acest moment se înregistrează 184 de îmbolnăviri cu coronavirus. Din fericire, 14 dintre pacienți s-au vindecat și niciunul dintre cei infectați nu și-a pierdut viața până în acest moment.

Îndemnul lui Iohannis: „Pandemia cauzată de răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus nu poate fi stopată decât prin măsuri excepționale”

Președintele Klaus Iohannis a decretat luni starea de urgență pe tot teritoriul țării până la mijlocul lunii aprilie. Școlile și universitățile vor rămâne închise cel puțin până după sărbătorile de Paște, urmând ca apoi să poată fi luată o decizie.

„Ne aflăm într-o situație cu care omenirea nu s-a mai confruntat în istoria recentă. Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă luăm imediat cele mai drastice măsuri și înțelegem cu toții că severitatea lor este pe măsura gravității perioadei pe care o traversăm.

Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile. Pandemia cauzată de răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus nu poate fi stopată decât prin măsuri excepționale, care au dovedit că au efecte pozitive în țările grav afectate de evoluția virusului.

Aceste măsuri vizează sănătatea publică, domenii sociale și economice, dar vizează, deopotrivă, și îngrădirea exercitării unor drepturi și libertăți fundamentale”, a afirmat președintele Klaus Iohannis luni.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×