Un bărbat a murit și o femeie e în stare gravă după ce s-au tratat cu medicamentul anti-malarie promovat de Donald Trump 

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
24/03/2020, 09:29
Un bărbat a murit și o femeie e în stare gravă după ce s-au tratat cu medicamentul anti-malarie promovat de Donald Trump 
Medicamentul recomandat de Donald Trump a făcut prima victimă. Un bărbat din SUA a murit după ce s-a tratat cu substanța promovată de președinte . Credit line: CHINE NOUVELLE/SIPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coronavirusul nu are încă un antidot. Nu s-a găsit vaccinul izbăvitor și nici medicamentul care să vindece boala. Între timp, în lume au început să apare fel și fel de declarații ale liderilor mondiali cu referire la calitățile curative ale unor substanțe. Recent, Donald Trump a promovat clorochina drept tratament pentru coronavirus. Dacă pentru unii pacienți a fost salvatoare, pentru alții a adus moartea.

Un bărbat a murit și o femeie e în stare gravă după ce s-au tratat cu medicamentul anti-malarie promovat de Donald Trump

New York Post scria luni, 23 martie, despre un bărbat din Florida bolnav de coronavirus care ar fi fost salvat după ce ar fi luat medicamentul sugerat de Donald Trump.

Din păcate, la scurt timp a urmat și reversul medaliei. Un alt cetățean american, tot din Statele Unite ale Americii, dar din Phoenix, a încetat din viață după ce s-a tratat, fără sugestia medicilor, cu fosfat de clorochina.

Conform presei de peste ocean, bărbatul din statul Arizona a avut încredere că medicamentul folosit pentru tratarea malariei îl va vindeca de Covid-19. Din păcate, doza i-a fost fatală. Atât victima, cât și soția acestuia, care acum e în stare gravă, erau trecuți de 60 de ani și nu se stie dacă aveau alte afecțiuni.

Ambii au luat medicamentul fără un aviz al medicilor. Tocmai din acest motiv, este vital ca, in cazul in care resimtiti simptome ale coronavirusului, sa consultati doctorii inainte de a lua vreun medicament.

Decesul bărbatului din Pheonix vine la doar trei zile după ce președintele Donald Trump scria pe Twitter ca „Hidroxiclorochina si Azitromicina, luate împreună, au o șansă reală de a fi medicamentele care schimba jocul medicinii în întreaga istorie”.

Specialist în boli infecțioase: ”Clorochina are efecte asupra epidemiei”

Cu doar o zi în urmă, Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecții Mediteraneene, a acordat un interviu în Le Parisien, preluat de Mediafax, în care precizează că a găsit tratamentul pentru coronavirus.

”Cel mai eficient remediu pentru tratarea pacienților cu COVID-19 este folosirea clorochinei, un antimalarian folosit de zeci de ani și cunoscut de călători ca Nivaquine. Are efecte spectaculare asupra epidemiei în curs”, a declarat Raoult.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×