Noi măsuri anticoronavirus în Marea Britanie! Premierul Boris Johnson își dorește să stopeze răspândirea maladiei în următoarele trei săptămâni

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 23:50
Noi măsuri anticoronavirus în Marea Britanie! Premierul Boris Johnson își dorește să stopeze răspândirea maladiei în următoarele trei săptămâni
Boris Johnson vrea să stopeze răspândirea coronavirusului în următoarele trei săptămâni. Sursa foto: hepta.ro

Marea Britanie a raportat, duminică un număr de 261 de decese ale unor pacienți diagnosticați cu noul coronavirus. Potrivit celor mai recente date furnizate de autorități, bilanțul total al persoanelor infectate a atins pragul de 5.683. În aceste condiții, Boris Johnson s-a văzut nevoit să recurgă la noi măsuri drastice pentru a stopa răspândirea maladiei pe teritoriului Regatului Unit.

Premierul Boris Johnson a anunțat noi restricții în Marea Britanie. Oamenii vor mai putea ieși din case doar pentru cumpărături

Concret, începând de luni, 23 martie, cetăţenii vor putea ieşi din casă doar pentru cumpărături, din motive medicale sau pentru a merge la muncă, însă numai dacă este „absolut necesar”. Totodată, oamenii au fost avertizaţi să evite întâlnirile cu prieteni sau membri ai familiei din afara locuinței lor.

În caz contrar, se pot alege cu amenzi drastice, sau chiar cu dosar penal, pentru că poliția are puteri sporite și este obligată să acționeze imediat pentru dispersarea unor astfel de adunări. În cea ce privește magazinele care nu vând produse esenţiale, acestea vor fi închise, la fel ca librăriile, locurile de joacă şi sălile de fitness.

Premierul Marii Britanii își dorește să stopeze epidemia în trei săptămâni

Toate adunările cu mai mult de două persoane, cu excepția persoanelor care locuiesc împreună, sunt strict interzise, la fel ca evenimente precum nunţile şi botezurile. Potrivit premierului, aceste restricţii sunt valabile pentru următoarele trei săptămâni și se află sub o „revizuire constantă”.

Începând din această seară, trebuie să dau poporului englez o instrucţiune foarte simplă – staţi acasă„, a declarat Boris Johnson, care își propune ca în toată această perioadă să pună capăt epidemiei de coronavirus.

Totodată, Guvernul a anunțat că va prelua temporar controlul asupra liniilor feroviare, pentru a evita falimentul operatorilor privaţi, după o scădere de 70% a numărului de pasageri. În următoarea perioadă, Ministerul Transporturilor va suspenda contractele de franciză încheiate cu operatorii privaţi care îşi împart exploatarea reţelelor feroviare din Marea Britanie.

Pentru o perioadă de cel puţin şase luni, Executivul va prelua asupra sa toate costurile şi veniturile asociate cu exploatarea liniilor feroviare. Operatorii feroviari privaţi vor continua să ofere servicii de transport în schimbul unui mic comision plătit de Guvern.

Datorită acestei măsuri, trenurile vor circula în continuare, chiar dacă frecvenţa se va reduce considerabil, astfel încât să permită angajaţilor să ajungă la muncă în timpul crizei, reducând impactul negativ asupra economiei. Potrivit ministrului Transporturilor, dacă nu s-ar fi intervenit, ar fi existat consecințe grave.

Lăsarea operatorilor să intre în insolvenţă ar fi provocat perturbări mult mai grave pasagerilor şi costuri mai mari pentru contribuabili„, anunță Ministerul Transporturilor într-un comunicat de presă dat publicității în cursul zilei de luni, 23 martie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×