Boris Johnson pregătește măsuri radicale în contextul pandemiei de coronavirus! Premierul britanic închide toate barurile și restaurantele, iar persoanele în vârstă vor fi izolate la domiciliu timp de patru luni

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
15/03/2020, 17:19
Boris Johnson pregătește măsuri radicale în contextul pandemiei de coronavirus! Premierul britanic închide toate barurile și restaurantele, iar persoanele în vârstă vor fi izolate la domiciliu timp de patru luni
Boris Johnson ia atitudine în contextul epidemiei de coronavirus. Premierul britanic pregătește o serie de măsuri drastice. Sursa foto: hepta.ro

Îngrijorate de numărul tot mai mare de decese înregistrate pe teritoriul Marii Britanii din cauza infectării cu COVID-19, autoritățile se pregătesc să anunțe măsuri drastice, în speranța că astfel vor reuși să stopeze răspândirea virusului.

Potrivit presei locale, pare doar o chestiune de timp până când premierul Boris Johnson, criticat de specialiști pentru modul în care a gestionat întreaga situație, va implementa noile restricții ce vizează, printre altele, persoanele vârstnice.

Boris Johnson se pregătește să anunțe măsuri drastice în Marea Britanie. Persoanele de peste 70 de ani vor fi obligate să se izoleze la domiciliu

Concret, persoanele de peste 70 de ani, cele mai expuse riscului de infectare cu coronavirus, vor fi obligate să rămână în izolare pentru următoarele patru luni, fie la domiciliu, fie în casele de îngrijire.

Totodată, printre măsurile ce urmează să fie aplicate de Guvernul de la Londra se numără rechiziționarea forțată a hotelurilor, spitalelor private și a altor clădiri care vor putea fi folosite în vederea tratării pacienților.

De restricții nu scapă nici proprietarii restaurantelor, pub-urilor sau cluburilor din Regatul Unit, pentru că acestea vor fi nevoite să își întrerupă activitatea pe termen nelimitat, pentru a evita răspândirea agentului patogen.

Toate aceste măsuri sunt pregătite de premierul Boris Johnson, ministrul Sănătăţii Matt Hancock, ofiţerul medical Chris Whitty şi consilierul ştiinţific principal Sir Patrick Vallance. Totul, pentru a proteja viaţa cetățenilor pe fondul maladiei care face victime pe zi ce trece.

Grecia închide toate plajele și stațiunile de schi, după ce oamenii au ignorat recomandările autorităților

Și autoritățile din Grecia s-au văzut nevoite să recurgă la o serie de restricții drastice pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Concret,  premierul grec Kyriakos Mitsotakis a ordonat autorităţilor să închidă toate plajele şi staţiunile de schi, după ce mii de cetățeni, încurajați de vremea caldă, au ignorat recomandările de a rămâne acasă până ce pericolul va fi depășit.

Tocmai am ordonat ca toate plajele şi staţiunile de schi să fie închise mâine (n.r. duminică, 15 martie) Situaţia este gravă şi necesită ca toată lumea să acţioneze cu responsabilitate. Trebuie să evităm locurile publice cu prea multe persoane„, a scris prim-ministrul elen într-un mesaj pe Twitter.

În ceea ce privește bilanțul deceselor provocate de COVID-19, acesta a crescut recent la trei și tinde să se înăutățească pe zi ce trece. De asemenea, totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 228, nu mai departe de sâmbătă fiind înregistrate 38 de cazuri noi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×