Coronavirus. Închisoarea pe viață este pedeapsa maximă în Grecia pentru cei care încalcă normele de prevenție

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 11:37
Coronavirus. Închisoarea pe viață este pedeapsa maximă în Grecia pentru cei care încalcă normele de prevenție
Sentințe aspre în Grecia/ Foto: pixabay

O circulară a Curții Supreme Civile și Penale a Greciei recomandă instanțelor elene să aplice pedepse până la închisoarea pe viață în cazul încălcărilor cu consecințe grave a normelor de prevenție a răspândirii coronavirusului, scrie StiriGrecia.eu.

Severitate maximă

Circulara se referă la modul de aplicare a legislației în cauzele penale care vor intra pe rolul instanțelor.

Comunicatul, semnat de judecătorul Vasilis Pliotas, a spus că încălcarea regulilor de carantină pot fi sancționate cu închisoare până la 3 ani. Dacă încălcarea normelor a dus la moartea unei persoane închisoarea poate ajunge până la 10 ani.

În cazurile extreme, când sunt cauzate mai multe decese din culpa persoanei care nu a respectat normele, poate fi pronunțată și o sentință de închisoare pe viață.

În sprijinul reocmandărilor sale, Pliotas a menționat articolul 285 din  Codul penal. Pentru încălcările minore ale regulilor, sunt prevăzute amenzi.

Acest comportament încalcă sau pune în pericol drepturi fundamentale, cum ar fi viața și sănătatea fizică (…) Este de la sine înțeles că ar trebui să existe o intervenție legală din partea voastră“, recomandă Curtea Supremă din Grecia instanțelor inferioare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×