Oamenii care nu iau măsuri pentru distrugerea ambroziei riscă amenzi de până la 5.000 de lei!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/09/2018, 14:49
Oamenii care nu iau măsuri pentru distrugerea ambroziei riscă amenzi de până la 5.000 de lei!
Amenzile pentru distrugerea ambroziei devin din ce în ce mai mari. Cei care nu respectă noua lege, vor scoate din buzunar o sumă de până la 5000 de lei

Legea referitoare la distrugerea ambroziei a intrat în vigoare, iar cei care nu se supun riscă amenzi de până la 5.000 de lei! După multe discuţii despre vestita plantă, acum, mai marii ţării au decis de vineri, 21 septembrie, ca această nouă prevedere să fie luată în calcul. După ce a fost publicată în Monitorul Oficial, legea a început să producă efecte, astfel încât cei ce nu stârpesc planta de pe terenurile pe care le posedă sunt pasibili de amenzi usturătoare. Mai exact, proprietarii, adică toți cei care deţin terenuri de orice fel, au obligaţia de a tăia această plantă extrem de dăunătoare persoanelor predispuse la alergii.

Dar cum vor ști autoritățile unde sunt terenurile pe care crește această plantă și cine sunt proprietarii lor? Se pare că oamenii legii sunt şi ei obligaţi la rândul lor să înfiinţeze câteva comisii mixte, care să analizeze fiecare petic de pământ. Acestea sunt compuse din reprezentanţi ai primăriilor şi specialişti de la direcţiile agricole judeţene.

Cei care nu distrug ambrozia, riscă amenzi usturătoare!

Ambrozia va începe să usture buzunarele celor care o deţin, dar nu au distrus+o până acum
Articolele care prevăd detalii despre noua lege

În cazul în care comisia contată că ceva nu este în regulă, întocmeşte un proces-verbal în care scrie clar că acel teren a fost verificat. Mai apoi, trimite un exemplar primăriile din zona în care se află, iar unul rămâne la comisie.

Citeşte şi: Iubita lui Nicolae Botgros l-a făcut din nou tată la 65 de ani

Citeşte şi: Cezar Ouatu, luat la mișto la X Factor, în Anglia. Cum a reacționat?

În următoarea etapă, comisia efectuează un al doilea control cu sancţiunea „Avertisment”, iar acesta se repetă în fiecare an, în intervalul  16 – 31 iulie. Dacă nu s-au luat măsuri nici până la cel de-al doilea control, persoanele fizice vor trebui să scoată din buzunar o sumă cuprinsă între 750 şi 5.000 de lei. Firmele în schimb, vor scoate o sumă mai mare, aceasta putând ajunge până la suma de 20.000 de lei.

Cei care ar putea fi păsuiți de această lege sunt bătrânii, mai ales cei care suferă de boli cronice. Cei care sunt în imposibilitatea de a curăța terenul pe care îl posedă, în acest moment, nu intră sub efectul legii. În acest caz, responsabilitatea pentru stârpirea ambroziei de pe lotul lor de pământ revine în responsabilitatea autorităților locale. Legea care a intrat deja în vigoare nu specifică nimic concludent în legătură cui acest aspect și, cel mai probabil, se va revizui acest capitol.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×