Legea Ambroziei a fost votată! Oamenii se pot alege cu amenzi de până la 5 mii de lei!

Filon Stan   
in Stiri de ultima ora
07/02/2018, 13:58
Legea Ambroziei a fost votată! Oamenii se pot alege cu amenzi de până la 5 mii de lei!

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, cu o singură abţinere, Legea de combatere a ambroziei”, după ce la sfârşitul lunii octombrie 2017, aceeasi lege trecuse şi de Senat, în unanimitate.

Legea prevede că proprietarii sau deţinătorii de terenuri au obligaţia să-şi întreţină terenurile prin cosire, smulgere, erbicidare şi alte lucrări specifice în scopul distrugerii buruienii şi prevenirii răspândirii acesteia.

Legea Ambroziei a fost votată! Sunt amenzi de până la 5 mii de lei

Cei care nu îndeplinesc această obligaţie vor primi un avertisment scris care va conţine un termen de conformare, care dacă nu e respectat, va fi urmat de sancţiune. Amenzile sunt de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoane fizice şi de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoane juridice.

Iniţiatorul legii, deputatul PNL de Oradea, Florica Cherecheş a propus amenzi mai mari, însă nu i-au fost acceptate de colegii parlamentari aflaţi la Putere.

Ştirea MOMENTULUI

Bianca Drăgușanu, fotografiată alături de un bărbat celebru, în toiul nopții! Totul, după despărțirea de Tate

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.