Noi școli și grădinițe din București, parțial închise din cauza gripei. Părinții se plâng că nu există săpunuri în toalete, iar Firea acuză Guvernul că nu ia măsurile necesare

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
29/01/2020, 11:27
Noi școli și grădinițe din București, parțial închise din cauza gripei. Părinții se plâng că nu există săpunuri în toalete, iar Firea acuză Guvernul că nu ia măsurile necesare
Noi școli și grădinițe din București, parțial închise din cauza gripei. Părinții se plâng că nu există săpunuri în toalete, iar Firea acuză Guvernul că nu ia măsurile necesare. Sursa foto: Hepta

Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunțat faptul că mai multe grădinițe și școli din Capitală au suspendat cursurile pentru câteva zile, din cauza gripei.

Gripa închide parțial mai multe școli și grădinițe

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti a declarat, pentru digi24, că situația de acum este similară cu cea din iarna anului trecut.

„Situația de anul acesta este comparabilă cu cea de anul trecut. Nu sunt nici mai multe nici mai puține cazuri”, a declarat Roxana Cercel, în cadrul unei intervenții telefonice la digi24.

Inspectoratul școlar a declarat că este în permanență la curent cu situația cazurilor de gripă din grădinițe și școli, iar datele sunt actualizate de două ori pe zi. Astfel, autoritățile anunță că, pe parcursul ultimelor zile, cazurile de infecție cu virusul gripal a scăzut.

Reprezentanții inspectoratului au mărturisit că au fost înregistrate și cazuri în care cadrele didactice s-au îmbolnăvit de gripă. „În cazul în care în școala în care cadrele didactice s-au îmbolnăvit cursurile nu au fost supendate, cadrel didactice respective au fost înlocuite”, a mai declarat Roxana Cercel.

În multe toalete nu există nici măcar săpun

Potrivit reprezentanților asociațiilor de părinți, au fost semnalate mai multe cazuri în care toaletele din grădinițe și școli nu există nici măcar săpun, extrem de necesar în măsurile de precauție împotriva virusului gripal. Legat de aceste situații, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului Bucureşti a mărturisit că unitățile de învățământ sunt cele responsabile de aprovizionarea cu astfel de materiale sanitare

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat azi în cadrul unei ședințe de consiliu general că este la curent cu situația cazurilor de gripă din unitățile de învățământ și a recomandat instituțiilor abilitate aprovizionarea corespunzătoare cu materiale sanitare.

Dintre toate sectoarele, Firea a mărturisit că cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal au fost înregistrate în sectorul 6. Primarul Capitalei a făcut un apel și către Executiv, pentru ca acesta să trateze cu maximă seriozitate situația virusului gripal.

„Este înfrijorător faptul că Guvernul nu ia în serios această problemă, nu putem sta cu mâinile în sân… Cred că acestea sunt amenințările naționale și nu controalele de la Guvern”, a declarat gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×