Gripa continuă să facă victime în România! Opt oameni au murit – Update

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/01/2020, 10:39
Gripa continuă să facă victime în România! Opt oameni au murit – Update
Gripa face noi victime. Bilanțul tinde să devină îngrijorător. Sursa foto: hepta.ro

Ca de fiecare dată, la început de an gripa sezonieră ne dă serioase bătăi de cap, iar situația tinde să capete proporții îngrijorătoare, mai ales că spitalele noastre nu par pregătite să gestioneze o eventuală epidemie majoră. De altfel, în doar câteva săptămâni de la startul lui 2020, boala a început să facă primele victime, iar autoritățile se tem că bilanțul va crește pe zi ce trece.

UPDATE, ora 10.41: Numărul celor decedați din cauza gripei continuă să crească. Încă doi bărbați din Prahova au decedat din cauza virusului gripal, iar numărul celor morți a ajuns astfela 8 oameni.


Update, 09:45 Potrivit Digi 24, numărul morților cauzate de gripă a crescut la 6 în România.


Patru oameni au murit de gripă. Un bărbat de 43 de ani din Sibiu se numără printre victime

Potrivit datelor oficiale, până acum au fost înregistrate patru decese, în județele Sibiu, Argeș, Dâmbovița și Hunedoara. Primul caz de acest gen este cel al unui bărbat de 43 de ani, internat de urgență în cadrul Secției Clinice ATI a SCJU Sibiu, după ce analizele de laborator au indicat prezența virusului gripal.

Pacientul s-a stins din viață în data de 26 ianuarie, după ce a suferit un stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat. Medicii susțin că bărbatul nu era vaccinat. „Pacientul a fost internat în data de 12 ianuarie, fiind diagnosticat cu gripă.

Evoluția sa a fost una defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic. Stare sa s-a agravat, prezentând insuficiență multiplă de organe și sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator”, a explicat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al unității medicale.

Avertismentul medicului Streinu-Cercel: „Cei care au diagnosticul clinic clar să stea acasă”

În ultimele zile, aproape 1.600 de persoane s-au prezentat la Institutul „Matei Balș” din Capitală, susține medicul Adrian Streinu-Cercel. Potrivit managerului instituției, oamenii nu sunt speriați de coronavirusul chinezesc, ci de gripa sezonieră.

La Matei Balș, în această minivacanță, s-au prezentat 1.592 de persoane, dintre care 636 au fost cu gripă, în contextul în care eu am făcut apel public şi am rugat cei care au diagnosticul clinic clar să stea acasă.Lumea nu e speriată de coronavirus.

Noi am spus clar: nu avem niciun caz pe teritoriul României și lumea trebuie să stea liniștită. Lumea este speriată de gripă. Nu știu cum se face că de fiecare dată se sperie de gripă când vine sezonul de gripă. Rugămintea mea e să se sperie prin luna martie-aprilie în așa fel să facă demersurile pentru ca în toamnă să aibă vaccin” , a explicat Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×