A început sezonul gripal în România. Autoritățile sanitare vorbesc deja despre 165 de cazuri, dintre care 2 decese

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 14:32
A început sezonul gripal în România. Autoritățile sanitare vorbesc deja despre 165 de cazuri, dintre care 2 decese
Sezonul gripal: 165 de cazuri confirmate în România. Sursa foto: hepta.ro

A început sezonul gripal în România. Autoritățile sanitare de la noi au confirmat deja 165 de cazuri în mai multe județe. Medicii le reamintesc pacienților că principala metodă de prevenire a gripei este vaccinarea.

Sezonul gripal: 165 de cazuri până acum. Câte sunt grave

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis astăzi printr-un comunicat de presă că s-au înregistrat primele cazuri din sezonul gripal al anului 2020.

Județele unde s-au semnalat cele 165 de cazuri sunt Argeș, Brașov și Cluj plus capitala București, potrivit agerpres.ro. Evident că există cazuri sporadice și în alte județe, însă cele mai multe sunt semnalate în cele trei județe și capitala.

Informarea Institutului Național de Sănătate Publică

Iată ce este scris în informarea Institutului Național de Sănătate Publică:

„La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 73.257, cu 19,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (90.963) şi de 1,8 ori mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.657) – situaţie cauzată în principal subraportărilor din săptămâna anterioară, ca urmare a zilelor nelucrătoare (sărbătorilor legale)”;

„Au fost raportate la nivel naţional 692 cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent (1.155 cazuri)”

La INSP s-au raportat 13 cazuri de infecții respiratorii acute severe, cu 6 mai multe față de săptămâna trecută, dar mai puține față de aceeași perioadă a anului 2019.

În sezonul gripal 2019-2020, două persoane au decedat din cauza virusului gripal tip A. Cele două persoane decedate erau din județul Botoșani, județ unde s-au înregistrat peste 300 de cazuri de pneumonie. Anul trecut pe vremea asta au existat 12 decese din cauza gripei, potrivit rapoartelor oficiale.

Până duminică, 12 ianuarie, conform datelor oficial furnizate de Ministerul Sănătății, au fost vaccinate 1.427.519 de persoane din grupele de risc.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×