Coronavirusul bagă spaima în români. Un bărbat venit din China, suspectat că are gripa nouă. Doi elevi cu origini chineze nu au fost primiți la școală

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 15:26
Coronavirusul bagă spaima în români. Un bărbat venit din China, suspectat că are gripa nouă. Doi elevi cu origini chineze nu au fost primiți la școală GALERIE FOTO
Victor Costache, ministrul Sănătății, a anunțat că în aeroporturile internaționale a fost create o linie specială pentru pasagerii care vin din China, dar și pentru cetățenii chinezi. Sursa foto - Wang Quanchao/Xinhua via ZUMA Wire)

Coronavirusul bagă spaima în români! Faceți loc, pe aici nu se trece! Cam așa au găsit de cuviință autoritățile din România să lucreze atunci când vine vorba de virusul care a pus pe jar întreaga lume. Ca să fie siguri că nu avem nicio problemă, românii suflă și-n iaurt.

Coronavirusul bagă spaima în români

Un conațional întors din China de 8 zile a ajuns de urgenţă la spital cu simptome de gripă. A fost suficient pentru ca la Bacău să se dea o adevărată alertă. Bărbatul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean acuzând simptome specifice gripei.

Când a povestit că s-a întors recent din țara în care a erupt coronavirusul, a fost panică generală. S-au luat imediat măsurile specifice, s-au prelevat probe și s-au trimis de urgență la Institutul Matei Balș. De aici se așteaptă acum rezultatele. Ulterior, s-a luat decizia ca pacientul să fie adus la Matei Balş.

Un bărbat venit din China, suspectat că are gripa nouă

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă.

În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse.

A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, a declarat Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău, pentru  Deşteptarea.

Nu se termină aici! Alți doi copii cu origini chineze au ajuns la Spitalul Victor Babeș. Cei doi nu au fost primiți la școală de teamă să nu aibă coronavirus. Testele au ieșit negative pentru ambii copii care ar fi fost în excursie în Spania în urmă cu mai bine de o săptămână. Conducerea școlii le-ar fi cerut să facă analize care să demonstreze că nu au contactat virusul.

„Azi, la Victor Babeș s-au prezentat doi români chinezi pentru că nu au fost lăsați să intre în școală până când demonstrează că nu au coronavirus. Vreau să nu exagerăm. Testele pentru acea tulpină nu există încă, nici la Balș, nici la noi.

O să primim în câteva zile kit-ul, dar până atunci este bine să înțelegem că nu toată lumea trebuie să facă acel test, că nu e ca testul de gripă, e mai complicat. Noi avem kit-uri pentru gripă în care intră și coronavirusul, dar nu sunt cele speciale.

Nu s-a confirmat nicio formă de coronavirus. Când vom avea aceste teste, le vom face la cei care ridică suspiciuni”, a spus managerul Ioan Emilian Imbri, în cadrul comandamentului de la Primăria Capitalei.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×