Comandament de urgenţă la Primăria Capitalei, din cauza gripei! Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere: 1000 de cazuri de gripă în București. Locuitorii Capitalei vor primi măști – Update

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/01/2020, 14:04
Comandament de urgenţă la Primăria Capitalei, din cauza gripei! Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere: 1000 de cazuri de gripă în București. Locuitorii Capitalei vor primi măști – Update GALERIE FOTO
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat comandamentul de urgență. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Comandament de urgenţă la Primăria Capitalei, din cauza gripei! Chiar edilul Bucureștiului, Gabriela Firea, a convocat ședința având în vedere cazurile de gripă înregistrate în ultima perioadă. Potrivit specialiştilor, infecţiile respiratorii sunt în creştere, iar nouă unităţi de învăţământ au avut cursurile suspendate săptămâna trecută.


UPDATE, ora 13.30: Gabriela Firea a mai anunțat că va veni în ajutorul locuitorilor Capitalei cu măști de protecție. Acestea ar urma să fie distribuite călătorilor din mijloacele de transport în comun de șoferi sau de controlori, însă nu se știe de când va începe această măsură. Primăria nu a găsit deocamdată modalitatea prin care va face achiziția.

UPDATE, 11:32 După discuția cu personalul medical de la principalele spitale, Gabriela Firea a declarat că există peste 1.000 de cazuri de gripă în București. „Nu există niciun caz de coronavirus în București”, a precizat primarul Capitalei.


Comandament de urgenţă la Primăria Capitalei, din cauza gripei!

La întrunire vor participa reprezentanţi ai primăriilor de sector, ai Prefecturii Bucureşti, reprezentanţii instituţiilor şi direcţiilor care au atribuţii în domeniul sănătăţii: ASSMB, Direcţia de Sănătate Publică,  ISUBIF, precum şi reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.

Gripa a provocat în acest sezon 3 decese, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara, conform datelor făcute publice de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică,  IACRS şi pneumonii) a fost de 81.646, cu 30.6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (117.576) şi cu 11.4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (73.257).

Au fost raportate la nivel naţional 1389 cazuri de gripă clinică, mai puţine cu 40%  comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămâna a anului precedent S 03/2019 (2314  cazuri).

În acest moment sunt 19 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI),  cu 6 mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu 39 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent.

Vă reamintim că Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) a solicitat la finalul săptămânii trecute primarilor din Capitală şi edililor din judeţul Ilfov să ia măsuri pentru a ocroti sănătatea elevilor şi să doteze unităţile de învăţământ cu săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor.

“Considerăm că sănătatea elevilor ar trebui să fie o prioritate pentru toate insituţiile statului, dar din contră, legislaţia privind asigurarea normelor de igienă nu este respectată de către directorii unităţilor de învăţământ, care au datoria legală să solicite primăriei acordarea fondurilor necesare.

Elevii trebuie să fie în siguranţă pe tot parcursul educaţional al acestora, de aceea nici un factor nu trebuie să le pună sănătatea în pericol”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Elevilor din Bucureşti şi Ilfov.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×