ULTIMA ORĂ! Au fost suspendate cursurile în nouă școli și grădinițe din București din cauza gripei

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 12:24
ULTIMA ORĂ! Au fost suspendate cursurile în nouă școli și grădinițe din București din cauza gripei GALERIE FOTO
Mai multe școli și grădinițe și-au suspendat cursurile. Sursa foto - hepta.ro

Alertă de ultimă oră în Educație! Au fost suspendate cursurile în nouă școli și grădinițe din București din cauza gripei. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar din București.

Au fost suspendate cursurile în nouă școli și grădinițe din București din cauza gripei

Potrivit Inspectoratului Școlar București, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a fost propus, ca urmare a cazurilor de gripă înregistrate în rândul elevilor, suspendarea cursurilor pentru trei zile în mai multe școli și grădinițe.

În lista prezentată se află Școala Generală 195, sect 3 (cls pregătitoare G), Gradinița 116, sect 1 (gr mijlocie 1), Școala Generală Pia Bratianu, sect 1 (cls IV G), Grădinița 68, Sect 3 (integral), Școala Generală 172, sect 6 (cls IV F).

Școli și grădinițe închise

Trei zile fără școală din cauza gripei sunt și la Școala Generală 59, sect 6 (cls IB), Școala Generală 206, sect 6 (cls IC), Școala Generală 157, sect 6 ( cls IA), Grădinița 210, sect 6 (grupa Campionii).

De remarcat că în timpul celor trei zile, vor fi dezinfectate sălile de clasă, conform recomandărilor DSP.

Cea mai gravă situație se petrece în județul Buzău. Unsprezece copii au fost diagnosticaţi cu gripă la testul rapid făcut la începutul săptămânii, după ce în weekend alte 12 persoane au primit acest diagnostic.

Unii dintre pacienţi au fost deja transferaţi la spitale din Bucureşti, cu insuficienţă respiratorie şi febră foarte mare. În cazul a două probe prelevate de la elevi de la o şcoală din municipiu, unde au apărut primele suspiciuni, Direcţia de Sănătate Publică a primit confirmarea diagnosticului de gripă.

Pacienţii au vârste cuprinse între 4 şi 17 ani. Câțiva au fost deja trimişi la Secţia de boli infecţioase pentru a fi internaţi, în timp ce alţii au plecat acasă cu tratament şi cu recomandarea de a reveni la spital dacă starea de sănătate li se înrăutăţeşte.

Medicii din cadrul DSP au trimis probe la Bucureşti pentru a vedea dacă analizele de sânge confirmă diagnosticul de gripă stabilit la testul rapid. Printre pacienţi sunt inclusiv copii care provin dintr-un centru maternal din municipiul Buzău.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×