La procesul lui El Chapo, un fiu și-a trădat tatăl și întreg Cartelul. Detalii incredibile din lumea traficanților de droguri

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
07/01/2019, 14:55
La procesul lui El Chapo, un fiu și-a trădat tatăl și întreg Cartelul. Detalii incredibile din lumea traficanților de droguri GALERIE FOTO
"El Chapo", Joaquín Guzmán, a fost arestat în 2014

Un traficant de droguri și-a denunțat tatăl în celebrul proces al lui „El Chapo”, Joaquín Guzmán. Judecătorii americanii au fost lăsați mască, atunci când Vicente Zambada Niebla și-a „turnat” tatăl și întreg Cartelul. Acesta a dat detalii incredibile despre afacerile cu droguri. Culmea este că el urma să moștenească întreaga afacere, dar a ales să-i „toarne” pe toți, inclusiv pe tatăl său.

Mărturia sa a șocat până și autoritățile americane, care nu se așteptau ca acesta să depună mărturie. Fiul lui Ismael Zambada Garcia, liderul unui șef al Cartelului de la Sinaloa, Vicente a fost crescut încă de la 13 ani, pentru a prelua afacerea tatălui său. Acesta a vrut să renunțe la traficul cu droguri, așa că s-a predat la vârsta de 34 de ani. Arestat în 2009, fiul traficantului de droguri a dat în vileag acum toate afacerile Cartelului, dezvăluiri care l-ar ține pe tatăl său închis pe viață.

La procesul lui El Chapo, un fiu și-a trădat tatăl și întreg Cartelul. Un milion de dolari pe lună era mita oferită

La procesul lui El Chapo, un traficant de droguri a ales să-și trădeze tatăl, șef al rețelei și a descris cu lux de amănunte afacerile Cartelului din Sinaloa, din Mexic. Acesta a mărturisit tot! A spus care erau rutele de contrabandă, schemele de spălare a banilor, dar și războaiele sângeroase și răzbunările personale. De asemenea acesta a explicat cu lux de amănunte cum se dădea și unde ajugea mita. Valoarea acesteia era de un milion de dolari pe lună.

Vicente Zambada Niebla, omul care a preferat să-l denunțe pe tatăl său, decât să preia șefia Cartelului de la Sinaloa

De când procesul a început în noiembrie, alți șapte martori care au lucrat cu „El Chapo” au mărturisit împotriva lui. Fiul care trebuia să moștenească acest Cartel a lăsat judecătorii cu gura căscată. Le-a povestit acestora tot despre afacerile lui „El Chapo”, Joaquín Guzmán și tatăl său. A dat amănunte legate de transporturile de droguri, care se făceau în mașini, trenuri, avioane, ba chiar și în submarine.

„El Chapo” a fost turnat de un „locotenent”: „Tatăl meu este liderul cartelului Sinaloa”

Cel care urma să conducă afacerea a mărturisit că bugetul tatălui său pentru mită a fost de 1 milion de dolari pe lună. Un general al armatei care a lucrat ca oficial al departamentului de apărare mexican avea o mită lunară de 50 000 de dolari de la cartel. El a mai spus că tatăl său a mituit un ofițer militar care a servit anterior ca gardă personală în fostul președinte al Mexicului, Vicente Fox.  El a mai povestit juraților despre operațiunile de droguri din Mexic, Honduras și Belize, cât și despre furnizorii săi, distribuitorii, gărzi de corp, asasini, veri sau frați. Prima întrebare a procurilor pentru martor a fost: „Ce face tatăl tău ca să trăiască?”, iar răspunsul a venit prompt: „Tatăl meu este liderul cartelului Sinaloa”, a spus denunțătorul.

„El Chapo” Guzman a importat mai multe droguri în Statele Unite decât Pablo Escobar

„El Chapo”, Joaquín Guzmán a fost arestat în 2014. Conform autorităților el a importat mai multe droguri în Statele Unite decât oricine altcineva, chiar și decât Pablo Escobar. „El Chapo” a profitat de vidul de putere creat de represalii asupra cartelurilor din Columbia, câștigând afaceri și cota de piață acolo. „El Chapo” a profitat în mod similar de situația în care cartelurile sale rivale au fost doborâte de o represiune intensă din partea guvernului mexican, iar banda Sinaloa a devenit în mare măsură neatinsă, devenind cel mai puternic cartel de droguri din lume.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×