Klaus Iohannis nu merge la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului! Care e motivul

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Instant Articles
23/11/2018, 18:23
Klaus Iohannis nu merge la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului! Care e motivul
Klaus Iohannis a anunţat că nu merge la evenimentul de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului

Klaus Iohannis a anunţat că nu va participa la evenimentul de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului! Motivul invocat de preşedintele României este acela că agenda europeană nu îi permite să meargă duminică, 25 noiembrie, la manifestarea religioasă.

„Preafericirea Voastră, Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018″, se arată în informare.

Klaus Iohannis nu merge la sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

Redăm aici textul integral al scrisorii prin care Klaus Iohannis a anunţat că nu va lua parte la eveniment: „Preafericirea Voastră, Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018. Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate.

Ridicarea Catedralei Naţionale a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor. Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri. În acest moment deosebit, Vă rog să primiţi, Preafericirea Voastră, urările mele sincere de sănătate și slujire rodnică”, se arată în comunicatul emis de Administraţia Prezidenţială.

Catedrala Mântuirii Neamului înainte de sfinţire
Catedrala Mântuirii Neamului înainte de sfinţire

Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului va atrage peste 30.000 de oameni din toate zonele ţării, fiind aşteptate în dimineaţa zilei de duminică 700 de autocare cu români. Mai mult, traficul va fi restricţionat în ziua de duminică, 25 noiembrie,

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×