Începe sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului! Evenimentele care au loc vineri

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/11/2018, 08:50
Începe sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului! Evenimentele care au loc vineri
Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului va debuta vineri!

Sfințirea Catedralei Naționale va avea loc azi, 23 noiembrie. Un număr impresionant de 2.000 de invitați vor veni special pentru acest eveniment. Toți creștinii se vor bucura de prezența Sanctității Sale Bartolomeu al Greciei.

De asemenea, prezenți vor fi și Patriarhul Ecumenic și Mitropolitul Patra, care va veni cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, cel cunoscut ca ocrotitor al României. Biroul Patriarhiei îi anunță pe cei mai credincioși că racla va rămâne în cadrul Catedralei până a doua zi, sâmbătă, la orele 16:00.

Sfințirea Catedralei Mâmntuirii Neamului

Deși Catedrala nu și-a finalizat construcția, aceasta urmează să fie sfințită vinerea acesta. Mai marii oameni ai credinței se vor afla la București pentru acest eveniment extrem de important pentru creștini. Sanctitatea Sa Bartolomeu al Greciei va veni special în Capitală, alături de delegația Bisericii Ortodoxe a Greciei, dar și de Mitropolit Patra. Mâna Octrotitorului României și racla ce are un fragment din Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina vor fi așezate la pridvorul Catedralei Neamului.

La ora 17:00 va fi Slujba de pomenire a eroilor români, care va fi condusă de mai mulți ierarhi, în frunte cu Patriarhul României. La 18:00 va avea loc altă slujbă, cea de Priveghere a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și al Sfântului Mare Mucenic Mercurie. Ziua de duminică va surprinde Slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, la ora 08:00, în ziua de duminică, iar la 09:00 va fi Slujba de Sfințire a Altarului Catedralei Naționale. Actul de sfințire va fi citit la finele slujbelor. Sfânta Liturghie poate fi ascultată de enoriași la 10:30, iar mai apoi la 13:00, racla Octrotitorului Româiei, Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, împreună cu racla moaștelor Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina vor fi așezate chiar la ieșirea din Sfântul Altar Al Catedralei Mântuirii Neamului.

Peste 30.000 de pelerini vor fi la Catedrala Neamului

”La acest eveniment și-au anunțat prezența peste 30.000 de români din toate eparhiile din țară, cu autocare închiriate de fiecare episcopie în parte. La acest număr se mai adaugă și pelerinii care vor veni pe cont propriu, precum și românii din Diaspora”, spune Vasile Bănescu. Nefiind în totalitate amenajat interiorul Catedralei, la slujba de sfințire vor putea asista aproximativ 2.500 de persoane, care vor avea la dispoziție scaune”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Enoriașii care nu vor fi înauntrul Catedralei Mântuirii Neamului zilele acestea, pot viziona slujbele din afara acesteia, cu ajutorul ecranelor imense care sunt puse la dispoziție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×