Reacția lui Klaus Iohannis, după moartea militarului de la Alba Iulia: Președintele a cerut anchetarea incidentului

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/11/2018, 14:27
Reacția lui Klaus Iohannis, după moartea militarului de la Alba Iulia: Președintele a cerut anchetarea incidentului
Klaus Iohannis, reacție după moartea militarului din Alba Iulia!

Plutonierul Orosz Alexandru și-a pierdut astăzi viața. Reacția lui Klaus Iohannis nu a întârziat să apară. După orele dimineții, după ce Ministerul Apărării Naționale a confirmat oficial decesul militarului, Președintele de stat a solicitat anchetarea tragicului eveniment.

Bărbatul din Alba Iulia și-a găsit sfârșitul chiar în timpul pregătirilor pentru sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. Se pare că militarii se pregăteau să descarce câteva tancuri pentru paradă, venite cu trenul. Militarul a atins din greșeală niște fire de înaltă tensiune, care ar fi trebuit să fie fără curent, astfel că s-a electrocutat puternic.

Klaus Iohannis cere anchetă pentru moartea militarului de la Alba Iulia

Din păcate, astăzi, 23 noiembrie, în timpul pregătirilor pentru paradele de pe 1 Decembrie, un militar a decedat. „Am văzut când s-a urcat pe tanc, s-a ridicat și a atins cablul de înaltă tensiune. L-a aruncat de acolo ca pe o păpușă”, a povestit un martor, potrivit alba24. Președintele României a reacționat la cele întâmplate, cerând o anchetă minuțioasă în privința incidentului.

El este militarul decedat la pregătirile pentru paradele de 1 Decembrie!
El este militarul decedat la pregătirile pentru paradele de 1 Decembrie!

”Klaus Iohannis, a aflat cu tristețe despre tragicul incident care a avut loc în această zi, la Alba Iulia, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda a decedat în timp ce participa la activitățile de pregătire a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Președintele Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiei și camarazilor militarului care și-a pierdut viața la Alba Iulia, alături de întreaga sa compasiune. Președintele României a solicitat anchetarea cu celeritate a cauzelor producerii incidentului”, conform unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Veteran al Armatei României și-a pierdut viața în misiune în Alba Iulia. Plutonierul Alexandru Orosz, mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA”, și-a pierdut viața astăzi, 23 noiembrie, în Alba Iulia. Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, s-a electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. Alexandru Orosz avea 33 de ani, era necăsătorit și avea un copil. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2007, cu o misiune în Afganistan. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×