Klaus Iohannis a răspuns atacului de la Ilan Laufer: „A picat testul”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
21/11/2018, 12:22
Klaus Iohannis a răspuns atacului de la Ilan Laufer: „A picat testul” GALERIE FOTO
Klaus Iohannis a răspuns atacului de la Ilan Laufer! Preşedintele României a vorbit în această dimineaţă

Ilan Laufer a fost propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării, însă Klaus Iohannis l-a respins pe acesta pe motiv că ar fi o soluţie nepotrivită. La scurt timp, acesta l-a atacat pe preşedinte, despre care a spus că a făcut o discriminare atunci când l-a revocat şi a ameninţat că va merge la CNCD.

„Refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat, în ultimul an, președintele Klaus Iohannis. Așa cum se știe, domnul Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a refuzat și a blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind, pe această cale, să saboteze relația dintre România și Israel.

Cum a răspuns Klaus Iohannis atacului de la Ilan Laufer

Vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea ședinței de guvern comune care trebuia să aibă loc între guvernul israelian și guvernul român. (…) În istoria României, Ceauşescu a vândut evrei. Astăzi am certitudinea că şi preşedintele Iohannis a vândut un evreu român. Nu ştiu cui şi nu ştiu pe câţi bani”, a declarat Laufer, iar reacţia preşedintelui României nu a întârziat să apară:

„Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acțiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite și discriminatorii și poate incita la ură.

Ilan laufer l-a atacat pe preşedintele României, iar acum Klaus Iohannis i-a răspuns în acelaşi mod. Laufer oferă un interviu
Ilan laufer l-a atacat pe preşedintele României, iar acum Klaus Iohannis i-a răspuns în acelaşi mod

Președintele României consideră că aceste declarații reprezintă un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat, care alimentează în mod constant discursul urii și tendințele xenofobe. Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine și sunt de natură a afecta pacea socială”, se arată în comunicatul trimis de Administraţia Prezidenţială.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×