Evenimentele legate de sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului au avut, pe lângă o încărcătură spirituală mare, și detalii pe care Patriarhia nu a vrut să le arate. Enoriașii din toate colțurile lumii s-au adunat azi, duminică, 25 noiembrie în Capitală, ajutați de autocare ce au umplut Calea 13 septembrie, nr. 4-60. La primele ore are dimineții, creștinii au participat la slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, care s-a ținut în Catedrala Națională. În jurul orei 09:00, aceștia au asistat la citirea Actului de sfințire, urmând ca la 10:30 să se săvârșeașcă Sfânta Liturghie, în interiorul lăcașului sfânt. Aproape de finele marelui eveniment, adică la ora 13:00, au fost așezate la ieșirea din Sfântul Altar al Catedralei raclele cu Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei și cea cu moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.
De asemenea, de cum oamenii au pornit spre Catedrală unii fie lăsându-și mașinile într-un loc sigur, mai apoi luând metroul, fie parcând direct în fața lăcașului sfânt, precum câțiva dintre cei 2.000 de invitați speciali, care au avut loc și în interiorul Catedralei Naționale, căci și momentul a fost unul de-a dreptul special sau, după cum l-a numit Viorica Dăncilă ”realizarea României”. De altfel, aceasta este și una dintre persoanele care a intrat în curtea Catedralei cu automobilul. Iar, pentru că programul a fost afișat tocmai de joi, 22 noiembrie, și preoții au simțit presiunea episodului religios. Aceștia au primit îndemnuri din partea parohiilor din provincie pentru ca preoții să întocmească tabele cu credincioșii care vor să meargă la București. Conform recorder.ro, Arhiepiscopul Tomisului a trimis, săptămâna trecută, o dispoziție prin care li se transmitea că vor fi obligați să suporte costul de închiriere al autocarelor.
Imagini Catedrala Neamului! Detalii nearătate de Patriarhie
Și, după spusele unui preot din zonă li ”s-a cerut să facă apel la predici pentru a convinge cât mai mulți oameni”. ”Ni s-a cerut să facem apel la predici pentru a convinge cât mai mulți oameni. Ne-au pus în vedere ă achităm transportul și, din câte am înțeles, vor să strângă cel puțin 50 de autocare numai din județul Constanța”, a povestit un preot pentru sursa menționată mai sus.
Legat de această situație, Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a admis că lăcașul de cult se implică direct în ceea ce privește transportul enoriașilor cu destinația București. ”Nu confundați această situație cu ce se întâmplă în campanii electorale sau la mintinguri politice. Noi nu facem decât să-i sprijinim pe credincioșii care doresc să participe, am desemnat niște operatori care au autocare și i-am pus în legătură cu parohiile. Nu am cunoștință despre o directivă care îi obligă pe preoți să achite costurile de transport, dar și dacă plătește parohia, să știți că sunt tot banii credincioșilor. Parohia de unde plătește, nu tot de la credincioși? Ce-mi e că dau credincioșii banii în mână la șofer sau dacă, din donațiile lor, parohia plătește autocarul?”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.
Bilanț misiune Catedrala Națională: 63 de persoane asistate medical, 3 trasportate la spital
https://www.facebook.com/UltimeleStiriMondene/videos/573410223104259/
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Însă, ”mândria pe care trebuie să o poarte în suflet orice român”, după cum a fost numit momentul de premierul României,nu a fost lipsită de intervenția echipajelor de pompieri SMURD. Conform ultimelor informații transmise de ISU, misiunea de la Catedrală a fost una dinamică, dat fiind faptul că 93 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, din care trei au fost transportate la spital. Printre acestea s-a aflat și o persoană care a refuzat transportarea la o unitate spitalicească. Este vorba despre preotul George Ciulei de la parohia ”Sfântul Andrei”. Trimisul lui Dumnezeu i-a transmis Patriarhului României, prin intermediul unei scrisori, că își va da foc, dacă nu va fi primit în audiență în această săptămână pentru a-și recăpăta drepturile.
Povestea gestului părintelui începe în data de 18 spre 19 martie 2015, când se afla pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Chițu Nicole Răzvan, omul care l-a adus în momentul critic în care trimisul lui Dumnezeu se află acum, era la volanul unui Matiz, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un Opel; mașină care era condursă regulamentar de preotul George Ciulei. În urma impactului, victima, care se afla sub influența alcoolului, și-a pierdut viața.
Atunci, Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean(IPJ) Constanța-Serviciul Rutier a emis două documente care arată că Ciulei are calitatea de parte vătămată în dosarul 3522/P/2015. Cu toate acestea, Arhiepiscopia Tomisului a decis suspendarea acestuia din preoție. Ulterior, părintele s-a adresat Patriarhiei, lucru care a înfuriat șefii săi de la Constanța, iar suspendarea lui a rămas irevocabilă. Printre detaliile care l-au împins pe Ciulei să facă gestul absurd de azi se află și ”corupția Bisericii Ortodoxe”, din spusele preotului. Unele dintre aceste amănunte au existat și azi, la marele eveniment religios.
https://www.facebook.com/ziarul.rezistenta/videos/580937649033376/?t=0