Constructorul Catedralei Neamului, amendat de ISU București cu 10.000 de lei

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/11/2018, 17:22
Constructorul Catedralei Neamului, amendat de ISU București cu 10.000 de lei
ISU București a amendat organizatorurl evenimentului de sfințire al Catedralei Neamului cu 10.000 de lei!

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului va fi pe propria răspundere. Imobilul se pare că nu deține încă autorizația necesară pentru securitate la incendiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Daniel Vasile, a făcut mai multe declarații în acest sens, pentru Mediafax. „Noi le-am dat un set de reguli şi măsuri şi le-am spus că evenimentul se organizează pe propria răspundere. În continuare, ei vor organiza evenimentul.”

ISU București a amendat constructorul Catedralei Mântuirii Neamului

Un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a făcut precizări potrivit manifestării de duminică din Casa Domnului. ”Organizatorul evenimentului este Patriarhia Română, care a invitat publicul să participe la slujba de sfințire a Catedralei. În prezent, construcția nu este finalizată, sens în care nu se poate pune în discuție existența unei autorizări pentru siguranța la incendiu. Subliniem că autorizația de securitate la incendiu reprezintă actul administrativ emis de inspectoratele pentru situații de urgență la finalizarea construcției, înainte de intrarea efectivă în funcțiune , potrivit destinației declarată de beneficiar.

De asemenea, menționăm că în data 23.11.2018 ISU București – Ilfov a aplicat constructorului o amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de șantier pentru acest obiectiv. Sancțiunea a fost aplicată în conformitate cu prevederile articolului 19, litera Q din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile articolului 6.6.5 din Normativul tehnic nr. C300/1994 de prevenire și stingere a incendiilor pe durata executării lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora”, conform comunicatului ISU București-Ilfov.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU: „se organizează pe propria răspundere”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a făcut declarații despre răspunderea care trebuie să și-o asume organizatoul evenimentului de sfințire al Catedralei Mântuirii Neamului, dar și despre măsurile la care trebuie să apeleze enoriașii. „Între Patriarhie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a fost o informare făcută cu privire la faptul că se va întâmpla un eveniment, iar Inspectoratul a comunicat faptul că a luat la cunoştinţă şi că, având în vedere că este o clădire la care nu este terminată recepţia, organizatorul evenimentului îşi asumă întreaga resposabilitate pentru toate tipurile de evenimente care se pot întâmpla”, a declarat Daniel Vasile, pentru Mediafax.

Catedrala Mântuirii Neamului, imagini din interior
Catedrala Mântuirii Neamului, imagini din interior
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×