Credincioșii, aduși cu autocarele la Catedrala Mântuirii Neamului

Alexandra Chivu  
înInstant Articles
24/11/2018, 12:48
Credincioșii, aduși cu autocarele la Catedrala Mântuirii Neamului
Credincioșii au fost aduși cu autocarele la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Pregătirile sunt în toi pentru sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Iar, pe lângă cei 2.000 de invitați și mari prelați ai bisericii, au ajuns și mulți credincioși, cu ajutorul unor autocare. Pe scurt, duminică, pe 25 noiembrie, vor avea loc evenimente legate de sfințirea Catedralei Naționale. Programul a fost anunțat deja de joi, 22 noiembrie. De asemenea, marele eveniment va impune și restricții rutiere lâncă Catedrală. Programul pentru astăzi sună așa: la ora 08:00, a fost săvârșită Slujba Acatistului Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina în catedrală, la ora 9:00 a avut loc Slujba de sfințire a Altarului lăcașului sfânt, la 10:30 a fost săvârșită Sfânta Liturghie, în interiorul Catedralei Naționale. Iar, în jurul orei 13:00, enoriașii se vor putea închina la moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și la Cinstita Mână a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, care vor fi amplasate la ieșirea din Sfântul Altar al Catedralei Naționale.

Pentru marele eveniment s-au adunat oameni din toate colțurile țării. Potrivit știrileprotv.ro, unii preoți au primit ordin să vină cu 100 de persoane din parohia respectivă la slujbă. Totodată, pentru o bună organizare, s-au făcut deja liste cu credincioșii care vor participa duminică, 25 noiembrie. De altfel, preoții sunt obligați să ajungă la Catedrala Națională cu autocare închiriate, regulă pe care trebuie să o respecte inclusiv cei din București.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Credincioși au fost aduși cu autocarele la Catedrala Mântuirii Neamului

credinciosii au fost adusi cu autocarele la sfintirea catedralei mantuirii neamului
11 noiembrie 2016 a fost turnat primul clopot care va răsuna din turla Catedralei

Iar, potrivit declarațiilor unui părinte, fiecare parohie ”va contribui la plata autocarelor necesare efectuării acestui transport”. Acestea fiind zise, duminică, 25 noiembrie, enoriașii vor avea acces doar în curte, pe esplanada din fața Catedralei Naționale, de unde vor putea urmări slujba Sfintei Liturghii pe ecranele special montate.  Cât despre restricțiile rutiere din perioada marelui eveniment, acestea vor fi în intervalul orar 06:00 și 20:00, pe data de 25 noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×