Un preot amenință că își dă foc la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/11/2018, 15:13
Un preot amenință că își dă foc la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului
George Ciulei, preotul care a amenințat că își dă foc, de la parohia ”Sfântul Andrei” Cernavodă

Un preot amenință că își dă foc la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Decizia trimisului lui Dumnezeu a venit în urma unui accident rutier, soldat cu un deces, mai apoi preotul fiind suspendat. Revoltat de decizie, acesta i-a transmis o scrisoare chiar Patriarhului Daniel. Victima, pe numele său Chițu Nicolae Răzvan conducea în seara de 18 spre 19 martie 2015, pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța. Bărbatul, aflându-se la volanul unui Matiz, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un Opel care era condus regulamentar de preotul George Ciulei de la parohia ”Sfântul Andrei” Cernavodă. În urma impactului, victima, care se afla sub influența băuturilor alcoolice, și-a pierdut viața.

Atunci, Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean(IPJ) Constanța-Serviciul Rutier a emis două documente care arătau că preotul Ciulei are calitatea de parte vătămată în dosarul 3522/P/2015, cu privire la accidentul rutier. Cu toate acestea, Arhiepiscopia Tomisului a decis suspendarea acestuia din preoție. În acel moment, părintele s-a adresat Patriarhiei și a încercat să afle răspunsul situației, însă, acest lucru i-a înfuriat pe șefii săi de la Constanța, conform spuselor lui. Mai apoi, preotul a fost trimis în judecata forurilor bisericești.

Un preot amenință că își dă foc la sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. ”Mă voi incendia în audiență săptămâna aceasta”

preot care ameninta ca isi da foc la sfintirea catedralei mantuirii neamului
Sfințirea Cartedralei Mântuirii Neamului se va face pe 25 noiembrie

La un an de la suspendarea sa, pe 22 martie 2016, părintele a fost chemat în fața consistoriului eparhial pentru: nerespectarea mărturisitii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie și pentru neascultare față de autoritățile bisericești. Prima instanță a hotărât depunerea din treaptă a părintelui care mai apoi a făcut recurs la Consistoriul Mitropolitan. Un an mai târziu, martie 2017, s-a încheiat judecata forurilor bisericești prin depunerea lui din treaptă pentru ”nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”, chiar dacă în accident preotul a fost victimă.

Astfel, disperat, pe 25 noiembrie, preotul a anunțat că o să-și dea foc în timpul slujbei de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Amenințarea vine în contextul în care sfințirea lăcașului se va face fără aviz ISU. ”Pentru toate acestea, cu fiască supunere, în virtutea dreptului de devoluţiune pe care îl aveţi, dar şi ca Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, al cărei fiu duhovnicesc sunt, vă rog din suflet să mă primiţi în audienţă săptămâna aceasta (19 – 24 noiembrie n.red.), iar dacă nu am nici măcar acest drept, duminică, în ziua sfinţirii, mă voi incendia în faţa Catedralei Mântuirii Neamului”, este redactat în scrisoarea adresată Patriarhului Daniel.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×