Ecaterina Andronescu, reacţie dură în scandalul copilului bătut cu scaunul de profesor

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
08/12/2018, 23:12
Ecaterina Andronescu, reacţie dură în scandalul copilului bătut cu scaunul de profesor GALERIE FOTO
Ecaterina Andronescu, reacţie dură în scandalul copilului bătut

Un caz incredibil s-a petrecut într-o şcoală din Ploieşti, acolo unde un elev a enervat un profesor, iar acesta s-a răzbunat pe un altul! Cadrul didactic a pus mâna pe scaun şi l-a lovit pe băiatul pe care l-a crezut răspunzător cu obiectul de mobilier. Ecaterina Andronescu a văzut filmuleţul şi a avut o reacţie fără precedent.

Ministrul Educaţiei condamnă gestul făcut de profesor şi a anunţat că se vor lua toate măsurile pentru ca acesta să nu mai lucreze în învăţământ de acum înainte. Ecaterina Andronescu anunţă şi că noua Lege a Educaţiei va fi gata de dus în Parlament în primăvară şi că va avea un capitol special pentru actele de violenţă care vor avea loc în incinta şcolilor din România:

Ecaterina Andronescu, reacţie extrem de dură

„Ne-am propus ca în Legea Învăţământului să avem un capitol de soluţii împotriva actelor de violenţă. Nu am cum să-l aplaud pe profesor şi nu am cum să nu îi spun că atunci când a optat pentru aceasta profesie a îmbrăcat haina cu toate rigorile ei. Nu ai voie să te enervezi.”

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, îşi aranjează ochelarii
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, îşi aranjează ochelarii

Trebuie să ai cele necesare să aplanezi un conflict. Mi-a arătat şi mie imaginea o domnişoară şi sunt convinsă că o asemenea persoană nu are ce căuta în şcoală Nu aşa se face educaţie”, a spus Ecaterina Andronescu la România TV.

Ecaterina Andronescu a vorbit despre scandalul de la Ploieşti şi spune că pe viitor astfel de manifestări vor fi şi mai aspru pedepsite. Noua Lege a Educaţiei ar putea fi aprobată în primăvară, iar noul ministru ale planuri mari în privinţa acesteia: „Să facem şcoala mai performantă. Am avut astăzi această întâlnire la Universitatea Politehnica şi a fost un prilej de dialog, să facem lucrurile să meargă şi să fie acceptate”, a încheiat Ecaterina Andronescu.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×