Ecaterina Andronescu îl pune la zid pe profesul care a dus elevii în excursie, fără cazare: „Iresponsabil”

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
02/12/2018, 22:26
Ecaterina Andronescu îl pune la zid pe profesul care a dus elevii în excursie, fără cazare: „Iresponsabil” GALERIE FOTO
Ecaterina Andronescu e revoltată de gestul profesorului din Olt şi îl pune la zid

Ecaterina Andronescu este revoltată de profesorul din Olt care şi-a dus elevii în excursie la Alba Iulia, fără să le asigure copiilor cazare! Ministrul Educaţiei l-a pus la zid pe dascăl şi spune că ceea ce a făcut este o dovadă de iresponsabilitate.

„Eu cred că profesorul, în entuziasmul lui, a dat dovada de iresponsabilitate, după părerea mea, pentru că nu pleci în excursie cu 20 și ceva de copii până nu le asiguri cazarea și nu te asiguri că pe timpul transportului și la dus, și la întors, lucrurile sunt în ordine.

Ecaterina Andronescu îl pune la zid pe profesul care a dus elevii în excursie

În legea învățământului sunt prevazute sancțiuni pentru o asemenea abordare. A pus în pericol viața a 20 și ceva de copii. Nu putem trece peste acest lucru! În felul acesta, crește responsabilizarea profesorilor”, a spus ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei pentru a patra oară
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei pentru a patra oară

Directorul şcolii de unde sunt copiii şi profesorul a declarat că susţine o eventuală înăsprire a regulamentului privind cele întâmplate la Alba Iulia, mai ales că unul dintre copii a ajuns la spital.

Copii au ajuns să fie cazaţi în Catedrala Reîntregirii, iar un reprezentant al ISU din Alba Iulia a oferit detalii despre condiţiile în care au stat copiii: „În interiorul Catedralei Reîntregirii se afla un grup organizat de 23 de copii din judeţul Olt. Nu beneficiau de cazare şi masă, s-a organizat transportul acestora la un colegiu din municpiul Alba Iulia, unde s-a asigurat cazare şi masa.

Reacţia profesorului: „Părinţii ştiau”

Pe timpul nopţii, copiii vor fi supravegheaţi în permanenţă de personalul SMURD prezent la faţa locului. Se va organiza transportul acestora din gara CFR către localitatea de domiciliu”, adeclarat Maior Ovidiu Costea, reprezentantul ISU Alba.

Ionuţ Bobea a spus că părinţii copiilor au fost înştiinţaţi încă de la început că nu vor avea cazare timp de două nopţi!
Ionuț Bobea, profesor: “Rămăsesem în catedrală. Ni s-a apus că la catedrală este deschis până la 11 şi jumătate şi în timpul colindelor doi-trei copii chiar aţipiseră. Am plecat vinerea noaptea.”
Reporter: ”Părinţii ştiau că nu aveţi cazare?”
Ionuț Bobea: ”Da, avem acordul părinţilor. Am hotărât să stăm în biserică.”

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×