Ecaterina Andronescu, planuri mari cu Legea învăţământului! Ce se întâmplă cu BAC-ul şi Evaluarea Naţională

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
08/12/2018, 16:37
Ecaterina Andronescu, planuri mari cu Legea învăţământului! Ce se întâmplă cu BAC-ul şi Evaluarea Naţională GALERIE FOTO

Ecaterina Andronescu are planuri mari cu Legea învăţământului, care va fi gata în primăvară. Ministrul Educaţiei a mers la discuţii cu profesorii pentru a „lua pulsul” şi a vedea care sunt reacţiile din rândul cadrelor didactice privind posibilele modificări în plan legislativ.

Să facem şcoala mai performantă. Am avut această întâlnire la Universitatea Politehnica şi a fost un prilej de dialog, să facem lucrurile să meargă şi să fie acceptate. Am adus vulnerabilitţile în discuţie. Nu sunt decizi deja luate, le-am lansat în dezbatere. Am avut şi reacţii şi aştept în continuare apoi ne vom apropia de un document care să stabilească decizia.

Ecaterina Andronescu, planuri mari cu Legea învăţământului

Avem obligaţia ca până la finalul lunii martie să prezentăm un draft al Legii învăţământului, care să fie dus apoi în Parlament. Să avem un capitol de drepturi şi obligaţii şi să încercăm să simţim ca nişte senzori. Cred că trebuie să-i ascultăm pe toţi cei care au ceva de spus”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a vorbit apoi despre examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională: „Putem să spunem despre învăţământul românesc că este polarizat, iar obligaţia noastră este să încercăm să apropiem polii, că avem şcoli excepţionale cu care putem intra în orice competiţie şi nu ne va fi teamă niciodată că o să piardă competiţia, dar avem şi şcoli în care nu ia niciun elev bacalaureatul sau sunt foarte mulţi elevi care nu iau cinci la evaluarea de la clasa a 8-a.

Eu cred că dacă reuşim să-i aşezăm în rândul vostru, dragi elevi, şi pe profesori, dar pe părinţi, reuşim să facem mai mult pentru voi, ceea ce eu personal îmi doresc şi ca profesor şi sigur şi în această probabil nefericită poziţie pe care o am în acest moment„, a afirmat Andronescu.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×