De ce nu poate China să interzică marilor companii să suspende producția din cauza coronavirusului. Goana după profit, mai importantă decât orice risc

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
04/02/2020, 21:05
De ce nu poate China să interzică marilor companii să suspende producția din cauza coronavirusului. Goana după profit, mai importantă decât orice risc
De ce nu poate China să interzică marilor companii să suspende producția din cauza coronavirusului. Goana după profit, mai importantă decât orice risc. Sursa foto: Hepta

În timp ce autoritățile din China fac apeluri la diverse companii să suspende producția pe perioada de epidemie cauzată de noul tip de coronavirus, giganții ce au fabricile de producție în China sunt liberi să decidă dacă ascultă de avertismente sau își văd nestingheriți de treabă.

Cum se folosesc giganții chinezi de lege pentru a continua producția

În ciuda apelurilor autorităților de la Beijing sau din alte orașe, pentru oprirea activităților din cauza epidemiei de coronavirus, unele companii de tehnologie din China continuă producția fără niciun fel de impediment.

Unul dintre acești giganți este Huawei, care, de altfel, a reluat în totalitate producția de produse și componente, imediat după vacanța Anului Nou chinezesc.

Astfel, Huawei Technologies a anunțat, luni, că a reluat producția de echipamente și dispozitive, iar activitățile decurg normal.

Potrivit companiei, cea mai mare parte a producţiei se desfăşoară într-un oraş din provincia Guangdong.

Nici companiile din centrul epidemiei nu au oprit lucrul

Gigantul este beneficiarul unei excepții introduse de statul chinez în legislație, care prevede că anumite companii conexe industriilor esențiale au dreptul de a-și continua activitatea, în ciuda deciziei Beijingului de a opri total activitățile în anumite orașe sau provincii.

Astfel, fabricile chineze din sectoare cum ar fi producţia de alimente, echipamente medicale sau alte sectoare importante pentru economia naţională sunt considerate esențiale și, prin urmare, își pot continua activitatea în ciuda altor decizii luate de statul asiatic.

Mai mult, China pune un preț atât de important pe sectorul tehnologic, subiect de fricţiune cu Statele Unite, încât sunt multe companii care își continuă producția, iar unele dintre ele au funcționat și de Anul Nou, cea mai importantă sărbătoare pentru chinezi.

În afară de Huawei Technologies, Yangtze Memory Technologies (YMTC), producători de cipuri de memorie flash din Wuhan, centrul epidemiei de coronavirus, a declarat că nu a oprit producţia, în ciuda avertismentelor autorităților locale.

”În prezent, producţia şi operaţiunile YMTC decurg normal şi într-o manieră ordonată”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, într-un comunicat, scrie stiripesurse.ro.

În acest sens, reprezentantul companiei a declarat că nu există niciun angajat infectat cu noul tip de coronavirus, iar fabrica a luat toate măsurile de protecție și siguranță pentru angajați.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×