Americanii, sfătuiţi de serviciile de informaţii să ocolească smartphone-urile firmei Huawei

Filon Stan   
in Stiri de ultima ora
14/02/2018, 18:00
Americanii, sfătuiţi de serviciile de informaţii să ocolească smartphone-urile firmei Huawei

Lovitură gravă dată de serviciile de informaţii din Statele Unite producătorului de telefoane mobile Huawei! Şase şefi de servicii de informaţii din SUA spun că nu i-ar sfătui pe cetăţenii americani să cumpere produsele sau serviciile firmei chineze Huawei, potrivit cnbc.com.

Cei mai importanţi şefi ai serviciilor de informaţii americane, printre care CIA, FBI şi NSA şi-au exprimat neîncrederea în producătorii chinezi Huawei şi ZTE. Mesajul celor şase a fost transmis în cadrul unei audieri în Comisia pentru Informaţii a Senatului SUA.

Serviciile de informaţii ale SUA le spune cetăţenilor să ocolească mobilele Huawei

„Suntem îngrijoraţi cu privire la riscul de a permite unei companii care are obligaţii faţă de un guvern străin ce nu ne împărtăşeşte valorile să câştige poziţii de putere în cadrul reţelelor noastre de telecomunicaţii”, a declarat şeful FBI Chris Wray.

„Asta ar permite capacitatea de a exercita presiune sau control asupra infrastructurii noastre de telecomunicaţii. Ar permite capacitatea de a sustrage informaţii. Ar permite capacitatea de a derula spionaj nedetectat”, a spus şeful FBI.

Huwei a răspuns spunând că produsele sale nu prezintă un risc mai mare decât ale altor producători din telecomunicaţii.

Ştirea MOMENTULUI

Fiica Gabrielei Cristea a făcut febră, iar vedeta nu a dormit toată noaptea! Ce a povestit

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei STIRI MONDENE si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale STIRI MONDENE, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.