Imagini din interiorul spitalului din Wuhan, construit în 10 zile de chinezi pentru pacienții cu coronavirus. GALERIE FOTO

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
03/02/2020, 17:40
Imagini din interiorul spitalului din Wuhan, construit în 10 zile de chinezi pentru pacienții cu coronavirus. GALERIE FOTO GALERIE FOTO
Imagini din interiorul spitalului din Wuhan, construit în 10 zile de chinezi pentru pacienții cu coronavirus. Sursa foto: Hepta

Luni au fost internați primii pacienţi infectaţi cu coronavirus, într-un spațiu special construit de chinezi. Pe internet au început deja să circule imagini din interiorul spitalului din Wuhan, ridicat de autoritățile chineze în doar 10 zile.

Imaginile din interiorul spitalul din Wuhan au apărut pe internet

Întrucât cei 11 milioane de locuitori nu mai au voie să părăsească zona, în orașul chinez au fost construite mai multe unități medicale, cu scopul de a trata și investiga cazurile de infecții cu noul agent patogen.

Astfel, luni au fost internați primii pacienți la unitatea Huoshenshan. Mass-media de stat din China nu a oferit însă detalii despre identitatea ori starea pacienților internați în noul spital din Wuhan, ridicat de China în doar 10 zile.

Un lucru este însă clar, iar acela este că 1.400 de doctori, asistente și personal auxiliar au fost detașați de armata chineză la spitalul nou construit, iar medicii de aici pot comunica video cu experții din cadrul spitalului central al armatei chineze din Beijing.

Pe lângă spitalul Huoshenshan, în Wuhan, epicentrul epidemiei cu noul tip de coronavirus, o altă unitate spitalicească urmează să fie inaugurată săptămâna aceasta, relatează CNN.

Clădirea, construită special pentru epidemia de coronavirus

Interiorul spitalului din Wuhan are un sistem de ventilație specializat, saloane pentru izolare și 30 de saloane de terapie intensivă.

Spitalul, construit în doar 10 zile, are o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi, a fost construit de 7.000 de muncitori şi are o capacitate de 1000 de paturi, fiind destinat tratării pacienților infectați cu noul tip de coronavirus.

VEZI AICI IMAGINILE DIN INTERIORUL SPITALULUI DIN WUHAN

În 2003, Spitalul Xiaotangshan a fost construit în Beijing pentru a trata pacienții ce prezentau simptome ale infecției cu SARS. Atunci, unitatea medicală a fost ridicată în doar șapte zile, doborând recordul pentru cea mai rapidă construcție a unui spital.

La construcția spitalului din Beijing au lucrat atunci în jur de 4.000 de oameni, scrie presa chineză.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×