Australia, prima care a recreat noul coronavirus din China. „Reuşită semnificativă”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 08:44
Australia, prima care a recreat noul coronavirus din China. „Reuşită semnificativă” GALERIE FOTO
Australienii ar putea avea un prim rezultat împotriva coronavirusului. Sursa foto - Albert Ivan Damanik/ZUMA Wire)

Australia a devenit prima țară care a recreat noul coronavirus din China. Oamenii de știință de la Antipozi au aunțat că este o „reuşită semnificativă” în lupta împotriva virusului care a ucis până în prezent câteva sute de persoane şi a infectat alte aproape 6.000.

Australia, prima care a recreat noul coronavirus din China

Conform acestora, descoperirea va fi comunicată Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în speranţa că va putea fi folosită pentru diagnosticarea şi tratarea virusului. Chinezii au recreat și ei la rândul lor virusul 2019-nCoV (denumirea dată de OMS coronavirusului) şi au transmis secvenţa genomului, dar nu şi o mostră a virusului.

Acum, cercetătorii de la un laborator din Melbourne spun că au dezvoltat o copie a acestui virus folosind o mostră de la un pacient infectat pe care au obţinut-o vineri, 24 ianuarie.

„Reuşită semnificativă”

„Ne-am pregătit pentru un incident ca acesta de mulţi ani şi de aceea am fost capabili să obţinem un răspuns atât de rapid”, a afirmat dr. Mike Catton din cadrul Institutului pentru Infecţii şi Imunitate „Peter Doherty” din Melbourne.

Medicii australieni au transmis faptul că această copie a virusului 2019-nCoV ar putea fi folosită drept „material de control” pentru testare, fiind un punct de cotitură în diagnosticare. Concret, s-ar putea ajunge în curând la dezvoltarea unui test care să detecteze prezenţa virusului la oameni înainte ca aceştia să manifeste simptomele infecţiei cu coronavirus.

Oamenii de ştiinţă chinezi au anunţat recent că 2019-nCoV este capabil să se răspândească în perioada de incubaţie.

Lucrul acesta înseamnă că o persoană care s-a infectat cu noul coronavirus poate fi contagioasă chiar din prima zi. Se întâmplă lucrul acesta fără ca aceasta să ştie, în timp ce simptomele vor apărea chiar şi peste abia 14 zile.

În acest moment, pentru noul coronavirus, care face parte din familia SARS, nu există vaccin. Se lucrează însă la crearea unuia, inclusiv în Statele Unite ale Americii.

Și consulatul Rusiei la Guangzhou a transmis că oamenii de ştiinţă chinezi şi cei ruşi lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×