Coronavirusul face ravagii în Iran! O persoană moare la fiecare 10 minute

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 15:54
Coronavirusul face ravagii în Iran! O persoană moare la fiecare 10 minute
Un oficial din Iran a făcut o declarație șocantă, mărturisind că pandemia de coronavirus face ravagii și ucide oameni la foc automat

Un oficial din Iran a făcut o declarație șocantă, mărturisind că pandemia de coronavirus face ravagii și ucide oameni la foc automat.

Coronavirusul face ravagii în Iran

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Iran, Kianush Jahanpur, a declarat că pandemia de coronavirus face ravagii în țara sa, cea mai afectată din Orientul Mijlociu.

”Pe baza informațiilor noastre, la fiecare 10 minute o persoană moare din cauza coronavirusului și aproximativ 50 de persoane se infectează cu virusul în fiecare oră în Iran”, a spus Kianush Jahanpur, conform Reuters.

În acest moment, în Iran sunt peste 18.000 de cazuri confirmate și aproximativ 1.300 de decese, dar și peste 5.700 de persoane vindecate după ce au contactat virusul COVID-19.

Iran a trăit o adevărată tragedie în urmă cu o săptămână, atunci când 44 de oameni au murit după ce au consumat alcool contrafăcut, în încercarea de a se proteja de coronavirus. Zvonul care spune că alcool-ul ar ține departe temutul virus a ajuns și în Iran, țară unde consumul de alcool este interzis.

Iranul a anunțat că va elibera temporar alți 70.000 de deținuți care se află la ora actuală în închisorile supra-aglomerate de pe teritoriul său pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus. Anunțul vine după ce instanțele au mai eliberat 54.000 de deținuți.

În schimb, o femeie de 103 ani din Iran s-a recuperat, chiar dacă fusese depistată pozitiv. Femeia al cărei nume nu a fost făcut public a fost internată la spitalul din orașul Semnan timp de o săptămână. Femeia este al doilea pacient în vârstă care supraviețuiește, precedentul „record” aparținea unui bărbat de 91 de ani din Kerman, un oraș din sud-estul Iranului.

În urma studiilor realizate de cercetători din cadrul celor mai prestigioase universități din întreaga lume, aceștia au ajuns la concluzia că virusul COVID-19 este cel puțin la fel de infecțios precum cel gripal și se transmite extrem de ușor, dovadă fiind sutele de mii de cazuri înregistrate deja la nivel mondial. Diferența majoră este, însă, că în momentul de față nu avem un vaccin sau vreun tratament care să pună capăt pandemiei.

Cercetătorii americani au descoperit că virusul care afectează acum întreaga planetă trăiește zile întregi pe suprafețe din plastic, dar au găsit și un mediu în care coronavirusul moare în doar câteva ore.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×