Optimism în Iran, după ce o femeie de 103 ani s-a vindecat complet de coronavirus

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 19:17
Optimism în Iran, după ce o femeie de 103 ani s-a vindecat complet de coronavirus
Optimism în Iran după ce o femeie de 103 ani s-a vindecat de coronavirus *foto: hepta.ro

Optimismul în lupta Republicii Islamice Iraniene în fața pandemiei de coronavirus. Totul vine după ce o femeie de 103 ani s-a recuperat, chiar dacă fusese contactată cu virusul covid-19, anunță agenția de presă IRNA. Femeia al cărei nume nu a fost făcut public a fost internată la spitalul din orașul Semnan timp de o săptămână.

O femeie din Iran care avea 103 ani s-a vindecat de coronavirus

„A fost externată după ce s-a vindecat complet”, a declarat marți pentru sursa citată șeful Universității de Științe Medicale din Semnan, Navid Danayi.

Femeia este al doilea pacient în vârstă care supraviețuiește după ce a fost testate pozitivă cu Covid-19. Precedentul „record” aparținea unui bărbat de 91 de ani din Kerman, un oraș din sud-estul Iranului.

După ce a fost bolnav timp de trei zile, bărbatul s-a recuperate luni, chiar dacă avea câteva precondiții care ar fi trebuit să agraveze covid-19, printre care se numără astmul sau probleme cardiace.

Agenția nu a explicat însă și ce schemă de tratament au avut cele două persoane în vârstă care s-au vindecat.

Iranul, una dintre țările care a suferit probleme mari din cauza coronavirusului

Iran a anunțat primele persoane decedate de coronavirus pe 19 februarie, iar epidemia a ajuns în toate cele 31 de provincii ale țării și a ucis aproape 1.000 de persoane.

Vindecarea celor doi cetățeni prezentați anterior reprezintă o veste optimistă atât pentru iranieni, cât și pentru toate persoanele în vârstă din lume.

Organizația Mondială a Sănătății a prezentat în aceste zile un studio care arată că 3,4% din cei care contactează noul coronavirus vor deceda. Procentajul este mărit însă de rata de mortalitate în rândul celor de peste 80 de ani, de aproximativ 21,9%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×