Optimism în Iran, după ce o femeie de 103 ani s-a vindecat complet de coronavirus

Optimism în Iran, după ce o femeie de 103 ani s-a vindecat complet de coronavirus
Optimism în Iran după ce o femeie de 103 ani s-a vindecat de coronavirus *foto: hepta.ro

Optimismul în lupta Republicii Islamice Iraniene în fața pandemiei de coronavirus. Totul vine după ce o femeie de 103 ani s-a recuperat, chiar dacă fusese contactată cu virusul covid-19, anunță agenția de presă IRNA. Femeia al cărei nume nu a fost făcut public a fost internată la spitalul din orașul Semnan timp de o săptămână.

O femeie din Iran care avea 103 ani s-a vindecat de coronavirus

„A fost externată după ce s-a vindecat complet”, a declarat marți pentru sursa citată șeful Universității de Științe Medicale din Semnan, Navid Danayi.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Femeia este al doilea pacient în vârstă care supraviețuiește după ce a fost testate pozitivă cu Covid-19. Precedentul „record” aparținea unui bărbat de 91 de ani din Kerman, un oraș din sud-estul Iranului.

După ce a fost bolnav timp de trei zile, bărbatul s-a recuperate luni, chiar dacă avea câteva precondiții care ar fi trebuit să agraveze covid-19, printre care se numără astmul sau probleme cardiace.

Agenția nu a explicat însă și ce schemă de tratament au avut cele două persoane în vârstă care s-au vindecat.

Iranul, una dintre țările care a suferit probleme mari din cauza coronavirusului

Iran a anunțat primele persoane decedate de coronavirus pe 19 februarie, iar epidemia a ajuns în toate cele 31 de provincii ale țării și a ucis aproape 1.000 de persoane.

Vindecarea celor doi cetățeni prezentați anterior reprezintă o veste optimistă atât pentru iranieni, cât și pentru toate persoanele în vârstă din lume.

Organizația Mondială a Sănătății a prezentat în aceste zile un studio care arată că 3,4% din cei care contactează noul coronavirus vor deceda. Procentajul este mărit însă de rata de mortalitate în rândul celor de peste 80 de ani, de aproximativ 21,9%.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×