Coronavirusul trăiește zile întregi pe suprafețe din plastic. Cercetătorii au găsit și mediul în care moare în câteva ore

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 09:00
Coronavirusul trăiește zile întregi pe suprafețe din plastic. Cercetătorii au găsit și mediul în care moare în câteva ore
Coronavirusul trăiește zile întregi pe suprafețe din plastic foto> Profimedia

Cercetătorii americani au descoperit că virusul care afectează acum întreaga planetă trăiește zile întregi pe suprafețe din plastic, dar au găsit și un mediu în care coronavirusul moare în doar câteva ore.

Coronavirusul trăiește zile întregi pe suprafețe din plastic

Așadar, coronavirusul supraviețuiește cel mai mult timp pe oțel inoxidabil și plastic, unde virusul a supraviețuit și trei zile, au demonstrat cercetările făcute de Vincent Munster și echipa lui de la National Institutes of Health, din Montana, SUA.

În schimb, virusul nu trăiește mult pe suprafețele din cupru, pe care moare după doar câteva ore, conform aceluiași cercetător, ale cărui experimente sunt încă preliminare, urmându-se a se face studii amănunțite pentru a fi înțeles exact modul în care coronavirusul se răspândește.

Peste 4.700 de oameni au murit la nivel global de coronavirus

Așadar, omenirea chiar are o problemă, mai ales din cauza faptului că plasticul este celmai folosit material, în prezent, iar acest lucru poate duce la înmulțirea rapidă a cazurilor de coronavirus.

În prezent un număr de peste 4.700 de persoane au murit din cauza COVID-19, la nivel global. Cea mai afectată țară este China, unde au murit aproape 3200 deoameni. Aceasta este urmată în topul morții de Italia, unde au murit peste 1.000 de oameni.

Și Iranul este foarte afectat de coronavirus, însă guvernul ține ascunse datele statistice despre numărul îmbolnăvirilor. Presa străină scrie că mulți parlamentari și membri ai guvernului au murit. Oficial, guvernul iranian a recunoscut că au murit 429 de oameni, însă numărul victimelor ar putea fi mult mai mare. Imagini din satelit arată gropi comune imense, în care vor fi înmormântați oamenii răpuși de coronavirus.

Virusul a infectat aproape 128.000 de oameni la nivel mondial, iar în România, a ajuns până în prezent la 64 de infectări. Șase dintre pacienții din România s-au vindecat însă și au fost externați.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×