Ţara care a reuşit să ţină coronavirusul sub control. Măsurile care au transformat acest stat într-un model

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 08:53
Ţara care a reuşit să ţină coronavirusul sub control. Măsurile care au transformat acest stat într-un model
Singapore, ţara care a reuşit să ţină coronavirusul sub control. Sursa foto: profimediaimages.ro

Autoritîţile din Singapore au reuşit să ţină epidemia de coronavirus sub control. Char dacă COVID-19 a ajuns repede în Singapore, ţara fiind partener apropiat al Chinei, autorităţile de acolo au reuşit să facă minuni.

Singapore, ţara care a reuşit să ţină coronavirusul sub control

Coronavirusul a ajuns în Singapore la scurt timp după izbucnirea epdemiei în China, dar autorităţile au reuşit să izoleze boala şi să ţină în frâu epidemia, informează MIT Technology Review.

Singapore a impus imediat restricţii la intrarea în ţară a persoanelor care vizitaseră China, când a realizat că virusul din Wuhan este mult mai periculos decât o gripă sezonieră normală.

Toţii oamenii care intră în clădiri publice sau private îşi lasă datele de contact

De asemenea, până la sfârşitul lunii februarie, toţi oamenii care intrau în clădiri publice şi chiar private trebuiau să lase datele de contact.

În plus, persoanele detectate ca fiind purtătoare sau suspecte de COVID-19 au fost obligate să respecte reguli stircte de izolare sau carantină. Cei care le-au încălcat au fost imediat şi aspru pedepsiţi.

Spre exemplu, un bărbat şi-a pierdut dreptul de şedere în Singapore după ce nu a respectat regulile de carantină.  Astfel, în scurt timp după apariţia primelor infectate cu coronavirus autorităţile de la Singapore au făcut teste anti-COVID-19 şi le-au trimis la punctele de frontieră.

Astfel se afla în 3 ore dacă o persoană este sau nu infectată cu virusul ucigaş. În ţări precum SUA sau Marea Britanie au fost repatriaţi cetăţeni care nici măcar nu au fost testaţi.

O altă măsură bună luată de Singapore a fost suportarea cheltuielilor legate de coronavirus de către stat. Măsurile eficiente luate de Singapore a făcut ca acum în ţară să existe doar 200 de persoane infectate cu coronavirus.

De altfel sistemul de sănătate din Singapore este recunoscut ca fiind unul dintre cele performante de pe tot globul. Până în prezent mai bine de 4.700 de oameni au murit ca urmare a infectării cu coronavirus. De asemenea, la nivel mondial, 128 de mii de oameni sunt infectaţi cu COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×