Ce se întâmplă în România dacă numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus ajunge la 2.000. Raed Arafat: „Ne pregătim pentru un scenariu foarte urât”

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
13/03/2020, 08:23
Ce se întâmplă în România dacă numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus ajunge la 2.000. Raed Arafat: „Ne pregătim pentru un scenariu foarte urât”
Raed Arafat, scenarii despre coronavirus. Sursa foto: Facebook

Autorităţile din România iau în calcul răspândirea coronovirusului în ţara noastră. Astfel, există scenarii pentru mai multe mii de pacienţi infectaţi cu COVID-19. La fiecare prag atins, autorităţile au de îndeplinit nişte condiţii.

Ce ar trebui să facă autorităţile din România în cazul în care 2000 de oameni vor fi infectaţi cu coronavirus

Sectretarul de stat Raed Arafat a explicat ce vor face autorităţile din România în cazul în care numărul pacienţilor infectaţi cu coronavirus va atinge 2000. Astfel de scenarii pentru coronavirus au făcut şi Germania, USA şi Marea Brtitanie, pentru cazul în care virusul se răspândeşte pe teritoriile lor.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Noi avem scenarii, sunt patru scenarii făcute. Ajungem la scenariu de peste 2000, dar asta nu înseamnă că e optimist sau pesimist, ci înseamnă că anumite măsuri trebuie să fie luate de la un scenariu la altul.

Autorităţile din România se pregătesc pentru „scenarii urâte”

2000 de infectați excluzându-i pe cei vindecați. Adică 2000 care sunt în același moment, testați pozitiv. Scenariile pesimiste întotdeauna există și trebuie luate în considerare de profesioniștii în situațiile de urgență și în medicină, dar nu înseamnă că șansa să se întâmple e mare.

Întotdeauna ne pregătim pentru un scenariu foarte urât, chiar dacă acesta are o probabilitate foarte mică„, a declarat Raed Arafat, la Xtra Night Show.

Raed Arafat a declarat că un astfel de număr de pacienţi infectaţi va avea impact asupra oricărui sistem sanitar din lume. Principala problemă la un număr de 2000 de pacienţi purtători de COVID-19 vor fi numărul locurilor de la Terapie Intensivă.

Orice sistem sanitar poate să aibă un impact serios într-o astfel de situație. Problema majoră sunt paturile de la Terapie Intensivă și noi am luat deja câteva măsuri.

Sunt contractate deja aparate noi de ventilație ca să suplimentăm paturile de Terapie Intensivă, încercăm să aducem echipamente suprimentare, dar este foarte importantă și resursa umană, resursa medicală, să avem grijă de ea”, a mai spus Raed Arafat.

Medicii de terapie intensivă, o problemă în cazul în care coronavirusul afectează 2000 de oameni

Un număr de 2000 de pacienţi infectaţi vor avea nevoie de îngrijiri acordate de medici specialişti, degeaba asiguri locuri şi cele necesare dacă nu ai oameni care îngrijească bolnavii.

„Poți să cumperi 2000 de ventilatoare, dar dacă nu ai medici de Terapie Intensivă care să le folosească înseamnă că ai o problemă. E o lecție foarte importantă pentru noi, uitându-ne în trecut, prin 2009, 2010, 2011, când sistemul sanitar a suferit prin scăderea salariilor medicilor, asistenților„, a completat Raed Arafat.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×