Justin Trudeau, premierul Canadei, în autoizolare după ce soția sa a fost diagnosticată cu coronavirus – UPDATE

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 08:01
Justin Trudeau, premierul Canadei, în autoizolare după ce soția sa a fost diagnosticată cu coronavirus – UPDATE
Justin trudeau, premierul Canadei, în autoizolare după ce soția sa a prezentat simptome de coronavirus. Sursa foto: Hepta

Justin Trudeau, premierul Canadei, a declarat că va sta în autoizolare, după ce soția sa a început să prezinte simptome de infecție cu coronavirus, informează independent.co.uk.

UPDATE, 13 martie, ora 8.00: Soţia premierul canadian a fost diagnosticată oficial cu coronavirus. Trudeau nu prezintă, deocamdată, simptome şi are o stare de sănătate bună.

Justin Trudeau, în autoizolare din cauza coronavirusului

Prim-ministrul Canadei a declarat că a decis să stea în autoizolare, după ce a comunicat faptul că soția sa, Sophie Grégoire Trudeau, a început să prezinte simptome specifice infecției cu COVID-19.

Decizia luată de Justin Trudeau vine după ce soția premierului a început să manifeste simptome specifice coronavirusului, la scurt timp după ce a revenit în țară.

Potrivit presei străine, Sophie Grégoire Trudeau a călători recent în Londra, iar la scurt timp a început să manifeste simptome ce caracterizează infecția cu COVID-19. Drept urmarea, Justin Trudeau va sta în autoizolare vreme de 14 zile, atât cât este recomandat în astfel de situații.

Potrivit unui comunicat de presă, emis joi, șoția premierului Canadei a afișat „simptome ușoare ca gripa, inclusiv febră scăzută seara trecută”.

Premierul Canadei va sta departe de oameni

Chiar dacă se pare că simptomele doamnei Trudeau au încetat, premierul a decis să stea în autoizolare, ca o măsură preventivă.

Drept urmare, toate întâlnirile programate în perioada următoare vor fi efectuate prin telefon sau video-conferință.

„Prim-ministrul își va petrece ziua în ședințe, apeluri telefonice și întâlniri virtuale de la domiciliu, inclusiv vorbind cu alți lideri mondiali și se va alătura discuției comitetului special al cabinetului COVID-19”, se arată în comunicatul transmis de autoritățile canadiene.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×