Cauza morții jurnalistei Cristina Țopescu, dezvăluită de medicii legiști după ce a fost examinată inima vedetei

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 18:27
Cauza morții jurnalistei Cristina Țopescu, dezvăluită de medicii legiști după ce a fost examinată inima vedetei
Concluziile medicilor legiști în urma autopsiei Cristinei Țopescu Sursa foto: colaj foto

Medicii legiști au dezvăluit concluziile la care au ajuns în urma examinării inimii regretatei jurnaliste Cristina Țopescu, intervenție care a durat mai bine de două ore. Disecția organului a fost supravegheată și filmată de către polițiștii din cadrul IPJ Ilfov, precizează revista Ciao.

Legiștii din cadrul Serviciului de Medicină Legală au stabilit și posibila cauză a morții jurnalistei Cristina Țopescu

În urma necropsiei inimii Cristinei Țopescu, medicii legiști au ajuns la câteva concluzii vitale în depistarea circumstanțelor în care regretata jurnalistă a decedat în propria locuință.

Examinarea a avut loc miercurea trecută, iar concluziile au fost prezentate în cele din urmă și publicului larg. Astfel, prima concluzie la care au ajuns specialiștii a fost aceea că inima vedetei era mai grasă decât este normal.

Acest lucru ar fi putut duce la diverse tulburări cardiace și chiar la producerea unui infarct.

”Necropsia pe cord a evidențiat o inimă ceva mai grasă decât este normal să fie. Grăsimea depusă între mușchii inimii ar fi putut conduce la tulburări cardiace și chiar la producerea unui infarct miocardic”, au declarat surse medicale pentru site-ul libertatea.ro.

Au fost recoltate probe suplimentare

Medicii legiști au mai declarat că, pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului Critinei Țopescu, au fost recoltate și diverse probe de laborator.

”Au fost recoltate probe de laborator pentru examenul microscopic, care, sperăm, să ne dea mai multe răspunsuri în ceea ce privește cauza morții ei, despre care credem că a fost un infarct”, au afirmat medicii pentru sursa citată mai sus.

În plus, medicii legiști au studiat inima jurnalistei mai bine de două ore, efectuând și o disecție a organului respectiv. În urma exminării s-a descoperit faptul că între mușchii inimii Cristinei Țopescu  se instalase deja un strat de grăsime, iar acest lucru ar fi putu duce la diverse anomalii ce ar fi putu afecta activitatea cardiacă.

În sala în care a fost efectuată autopsia, respectiv necropsia inimii jurnalistei, au fost prezenți și polițiștii judiciari din cadrul IPJ Ilfov, care de altfel au și filmat întreaga operațiune.

După efectuarea procedurii de reintroducere a organului în corpul jurnalistei, trupul a fost predat familiei și depus ulterior la capela Cimitirului Bellu din București, pentru ca toți cei care au admirat-o atâția ani să își ia rămas bun.

În cele din urmă Cristina Țopescu a fost incinerată la Crematoriul Vitan Bârzești, așa cum aceasta și-a dorit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×