Ce este bine să mănânci după ora 18:00. Chiar medicii recomandă aceste 8 alimente

Silviu Ghering   
în Stiri mondene
10/03/2019, 17:08
Ce este bine să mănânci după ora 18:00. Chiar medicii recomandă aceste 8 alimente
Ce este bine să mănânci după ora 18:00. Chiar medicii recomandă aceste 8 alimente

„Este nesănătos și total contraindicat să mănânci după ora șase seara”. De câte ori ai auzit acest lucru? Abundă site-urile de „sfaturi” care de care mai „argumentate” despre mâncatul „de seară”. Numai că, spun nutriționiștii, susținuți de medici, pericolul, nenorocirea, interdicția de a mânca după ora 18:00 nu sunt neapărat adevărate și, în consecință, de urmat.

Ce este bine să mănânci după ora 18:00. Chiar medicii recomandă aceste 8 alimente

Specialiștii – ce ne-am face fără ei? – au dat „undă verde” unor alimente care care îmbunătățesc calitatea somnului și, astfel, pot fi consumate înainte de culcare fără a dăuna siluetei și sănătății. Atenție! Este vorba de simple gustări, nu de o cină în adevăratul sens al cuvântului!

Asta este foarte important: nu lăsa masa principală a zilei pe seară. Nu sta nemâncată/nemâncat toată ziua, că n-ai timp, că nu ți-e foame, că una, că alta… Nu există scuză pentru lipsa unui prânz între orele 13:00 și 15:00, indiferent de locul unde îl poți consuma, la servici, acasă, la „împinge tava” sau chiar la un fast-food, important este să nu lași organismul să sufere de foame până seara. Iată în continuare ce spun nutriționiștii că poți mânca fără probleme după ora 18:00. Ordinea este aleatorie.

Alimentele pe care le poți mânca după ora 18:00 fără teama că te îngrași

  1. Fructe proaspete

Bogate în fibre, pot satisface senzația de foame. În plus, conțin o mare cantitate de apă, vorbim doar de fructele proaspete, astfel că o să te saturi destul de repede cu puține calorii. Cele mai indicate sunt bananele deoarece conțin triptofan, un aminoacid care te ajută să te liniștești după agitația cotidiană și să dormi mai profund, mai bine. Alte fructe bogate în fibre sunt merele, perele, portocalele și fructele de pădure.

Fructele proaspete sunt alimente pe care le poți mânca după ora 18:00 fără probleme că te îngrași
Fructele proaspete sunt alimente pe care le poți mânca după ora 18:00 fără probleme
  1. Lactate degresate

Le „recomandă” calciul din componență, care stimulează metabolismul şi arde grăsimile, consecința fiind scăderea în greutate. Cercetările au dovedit că un consum crescut de calciu intensifică arderile interne cu până la 27%. Calciul intră în celulele adipoase şi duce la repunerea lor în circulaţie și, implicit, la eliminarea lor.

Lactatele degresate pot fi alimentele pe care să le mănânci liniștit/liniștită după ora 18:00. Chiar medicii le recomandă
Lactatele degresate pot fi alimentele pe care să le mănânci liniștit/liniștită după ora 18:00
  1. Cereale integrale

Conform unor studii publicate pe site-ul american de știri „HuffPost”  (Huffington Post), organismul uman arde de două ori mai multe calorii prin descompunerea alimentelor integrale decât a celor procesate, în special a celor bogate în fibre, precum ovăzul sau orezul brun.

Cerealele integrale pot ține de foame după ora 18:00 fără grija că te îngrașă
Cerealele integrale pot ține de foame după ora 18:00
  1. Migdale

Constituie o alternativă excelentă pentru domolirea senzației de foame ce ne potopește în orele „periculoase” ale serii. Dacă vrei să slăbești, nu e cazul să te ferești de migdale. Conform unor cercetări începute în 2012 la cel mai modern utilat spital din SUA, Eisenhower Medical Center (EMC) din Rancho Mirage, Riverside, California, a căror rezultate au fost publicate în revista științifică „American Journal of Clinical Nutrition” anul trecut, în septembrie, s-a dovedit că migdalele nu contribuie deloc la creșterea în greutate.

Migdalele sunt un aliment recomandat de medici pentru consumul după ora 18:00 fără nicio problemă
Migdalele sunt un aliment recomandat de medici pentru consumul după ora 18:00
  1. Semințe de dovleac

Pop-corn? Chipsuri?? Seara, în fața televizorului??? Si-nu-ci-de-re! În schimb, poți să spargi fără grijă semințe de dovleac. Fac față cu brio foamei nocturne și, în plus, te va ajuta să ai un somn bun pentru că sunt extrem de bogate în magneziu, metal cu efect benefic „asupra” unui somn liniștit și profund.

Să spargi semințe de dovleac după ora 18:00 nu te pune în niciun... pericol! Nu te îngrași sigur
Să spargi semințe de dovleac după ora 18:00 nu te pune în niciun… pericol!
  1. Ciocolată neagră

Mult timp în topul alimentelor interzise înainte de culcare, ciocolata neagră conține o cantitate minimă de zahăr. „Calmează” colesterolul și contribuie eficient la o slăbire rapidă. Nu te mira: este o mare diferență între o tabletă de ciocolată neagră și un baton de ciocolată cu lapte și arahide…

Ciocolata neagră este un deliciu indiferent de oră. Chiar și după 18:00!
Ciocolata neagră este un deliciu indiferent de oră
  1. Supă

Da, nu te mira, chiar dacă nu te așteptai să dai peste așa ceva în această listă, înainte de culcare se poate mânca o supă. Pentru că, în general, orice lichid cald are un efect calmant asupra organismului. Dacă simți seara că o ceașcă de ceai nu îți potolește foamea, încălzește o cană de supă, cea mai potrivită fiind „zama” de pui sau de legume. Atenție: în niciun caz supă de linte, mazăre sau fasole! Aceste legume pot duce la un somn agitat.

O supă de pui sau de legume este o mâncare recomandată de medici și după ora 18:00. Calmează și nu îngrașă
O supă de pui sau de legume este o mâncare recomandată de medici și după ora 18:00
  1. Orez

Nutriționiștii britamici de la Kings College din Londra susțin o dietă bazată pe orez reduce riscul de manifestare a insomniei cu 46%. Orezul face parte din alimentele cu un indice glicemic înalt, ceea ce influențează viteza de secreție a triptofanului și melatoninei, hormoni indispensabili unui somn de calitate, liniștit, profund și odihnitor.

Orezul este un aliment benefic și consumat după ora 18:00. Nu îngrașă și are efecte bune asupra organismului
Orezul este un aliment benefic și consumat după ora 18:00
  • 3 ore minimum trebuie să treacă de la ultima masă a zilei și momentul în care te „bagi” la somnul de noapte.
  • 8 sunt alimentele pe care nu ai voie în niciun caz să le consumi după ora 18:00: cartofi, pâine, porumb, paste, unt, mezeluri, slănină și prăjituri!
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×