Farmacia verde. Sâmburii de caise îmbunătăţesc memoria

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
16/03/2018, 20:27
Farmacia verde. Sâmburii de caise îmbunătăţesc memoria

Un motiv bine întemeiat pentru ca sâmburii de caise să facă adevărate minuni asupra sănătăţii noastre. Şi beneficiile acestora nu se opresc aici…

Utili în litiaza biliară

Încă din cele mai vechi timpuri s-a crezut că persoanele care consumă sâmburii caiselor, aceste fructe binecuvântate, a căror origine s-a pierdut în negura timpului, vor avea un trup tânăr şi sănătos, dar şi o minte mereu ageră. Şi iată că, după câteva milenii, studiile ştiinţifice au atestat acest lucru. Drept urmare, dacă vreţi să aveţi mereu mintea limpede, in diferent de vârstă, consumaţi cinci-zece sâmburi timp de două săptămâni.

Micuţii conţin fosfor, care tonifiază memoria, iar lecitina şi acetilcolina din miezul de caisă ajută în procesul de memorare. Şi tot sâmburii de caise sunt de mare ajutor atunci când se formează calculi duri în vezica biliară. Se recomandă consumul a şase-opt sâmburi pe zi, în cure de două săptămâni, alături de câteva caise proaspete.

Reglează tensiunea arterială

Un alt rol important al sâmburilor de caise este acela de a regla tensiunea arterială, mai ales în timpul verii. Aceştia ajută la menţinerea unor valori normale ale pulsului, dar şi la ameliorarea durerilor provocate de artrită. Pentru menţinerea unui tonus muscular bun şi a tinereţii se recomandă o cură de o lună cu sâmburi de caise, şase-opt pe zi. În acest interval se consumă şi o jumătate de kilogram de caise pe zi. Pentru prevenirea astmului şi a bronşitei, dar şi ca adjuvant în tuberculoză, se fac de două ori pe an cure cu miez de sâmburi de caise. În fiecare dimineaţă, la micul dejun se consumă cinci miezuri. Cura durează două luni. Caisele, dar şi sâmburii, sunt folosite frecvent şi ca laxativ, datorită conţinutului ridicat de celuloză şi pectină, care acţionează la nivelul intestinului gros, împingând afară toate reziduurile. Se consumă două săptămâni, în fiecare dimineaţă, câteva miezuri şi 500 g caise proaspete.

În timpul tratamentului se suplimentează cantitatea de apă băută.

Atenţie! Întrucât conţin catităţi foarte mici de cianură, sâmburii de caise nu se recomandă copiilor sub 6 ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×